Ninas himelska kladdkakedröm
2 ägg & 2 dl socker = vispa poröst
200 gr mörk choklad (alt. 100 gr mörk choklad & 100 gr after eight. Eller 150 gr mörk choklad och ca 100 gr krossad daim,). Smält choklad och smör.
Blanda i 2,5 dl mjöl & 1 tsk bakpulver tillsammans med ägg & socker.
Blanda allt! Häll i form med löstagbar kant eller form med lite högre kant.
Kakan är lös när man tar ut den ur ugnen - ställ kallt!
Om du gör kakan med after eight - garnera med några after eight-plattor när den tas ut ur ugnen!
Vill man bara ha en vanlig klassisk kladdkaka tar du bara mer vanlig choklad (200 gr)! Det där kan man experimentera sig fram :)
220 grader 12-15 min
Good Luck
200 gr mörk choklad (alt. 100 gr mörk choklad & 100 gr after eight. Eller 150 gr mörk choklad och ca 100 gr krossad daim,). Smält choklad och smör.
Blanda i 2,5 dl mjöl & 1 tsk bakpulver tillsammans med ägg & socker.
Blanda allt! Häll i form med löstagbar kant eller form med lite högre kant.
Kakan är lös när man tar ut den ur ugnen - ställ kallt!
Om du gör kakan med after eight - garnera med några after eight-plattor när den tas ut ur ugnen!
Vill man bara ha en vanlig klassisk kladdkaka tar du bara mer vanlig choklad (200 gr)! Det där kan man experimentera sig fram :)
220 grader 12-15 min
Good Luck
Trackback