Vad händer här då?

Får det lov att vare en bulle månne? 
Jag lovar dom en super goa💕

Vi har även tränat inför lucia firandet. Tänkte att jag skulle bearbeta det här med lucialinne lååååångt innan i år så kanske hon iaf kan överväga att ha det på sej. Ifjol vädrade ju damen i sten att ens ha lite glitter på mössan:) 



Hipp Hipp Hurra

Va e det för en dag? Va e det för en dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är världens bästa pappas födelsedag. Hurra! Hurra! Hurra! 


Hoppas du får en underbar dag pappa! Stora pussar å kramar från Novis å mej💕

Så va denna helg snart slut

Så va denna helg inne på sina sista timmar. Haft en lugn och skönt helg med massor av Novis mys. Tänkte ju försöka hålla Novis vaken lite längre än vanligt igår kväll eftersom vi ställde om klockan. I vanliga fall somnar hon vi 19.30, lyckades till 19.40 sen tvärslocknade hon utan välling, tandborsning och toabesök. Jaja så kan det gå

Morgon 6.06... Jaja inte lätt att ställa om klockan när man är 3 år😀 

Idag har vi haft lekparkshäng, mys och lek inne. 



Mysdag

Oj vilken mysig dag vi haft. Novis å jag packade badväskan å begav oss mor badhuset. 2 timmars bad i snorkallt vatten... Vi va båda alldeles blå om läpparna när vi kom upp, värmning i bastun va skönt. 
 
Men Novis tyckte nog inte hon va riktigt ren för det vart ett bad till när vi kom hem!

Nu blir det mys med dipp och bompis, hoppa på att kunna hålla henne vaken lite längre än vanligt eftersom vi ställer om klockan inatt! Får väl se hur det går:) 

Men blä

Du som lämnar hundskit efter dej.... I ett bostades område!!! Bara så du vet trampade min dotter i det idag.... Okej om man är mitt ute i skogen med sin hund men INTE mitt i ett bostades område! Så idag har jag skurat stövel, yyyekkk å fyfan va det luktar. En krok ska du ha, ja den största kroken ever. Så där fick du som lämnade skiten! 

Men Novis tycket mest det va lite roligt för det fick ju Hedvig med. (Serien om Hedvig och Ugglan Helge i från A till Ö)  

Ser ut som Novis har värsta läpparna men lilla älsklingen är bara torr av väderomslaget. Så idag införskaffade ton med läppsyl, dessa har en tendens att bara försvinna hemma hos oss. Borde finnas ett helt lager nånstanns här:) 

Det är ju det här jag vill.

Sen jag va typ 3ich har jag dansat. På alla det möjliga sätt. Det som har vare roligast har ändå vare Jazzen, men även modernt å balett. Gymnasiet å sen Balettakademien, dans va verkligen hela mitt liv. Tills det inte va det längre! Nått annat tog över och jag kan veklingen känna mej arg över det. Livet blir inte alltid som man tänkt sej. Missförstå mej rätt. Jag oerhört tacksam över allt och alla som finns i mitt liv och det som hjälp mej till där jag är idag. Utan allt som hänt påvägen skulle jag ju inte vara den jag är idag heller. Det finns inget rätt eller fel. Ibland är jag bara så himla ledsen att min dröm att få dansa mej genom livet inte vart så. För det mesta tänker jag inte speciellt mycket på det. Men idag bara ramlade allt över mej. Efter en helt underbar och rolig förmidda på Lasse Külers dansskola. Det är ju det här jag vill!


Jaha annars då!?

Laddar inför en dansdag. Går en kurs vi jobbet som är superkul. Förra gången dansade vi så svetten ran. Hoppas denna gång oxå bli lika givand💃. 

Annars då? Joråsåatt semester på ingång snart. Inte allt för långt bort nu. 1 Nov åker vi (Jag å A) till Malta några dagar😎 Novis ska oxå få semester i Sundsvall tillsammans med farmor, farfar och faster, mormor och morfar. Semester för Novis kanske inte fullt så mycket för Sundsvalls borna😀 

Nu tågbyte... Tur man inte åker  tunnelbanan så ofta... Stressfaktor 2000!!! 

Familjen💕

Vissa dagar är det extra tungt att familjen bor såååå långt bort. Längtar hem så himla mycket. Hem till familjen, släkten å vännerna där😘








Älskar er till månen och tillbaka💕

Muffinstjuven

Muffins från MyffinsFabriken. Galet stora, 250g muffin sen är man ganska så mätt.


Eftermiddags fikat räddat😀. 

Annars har helgen vare bra, jobba en sväng igår å sen mötte gos å pappaA upp mej på söder för lunch å muffinsinköp:) Sen när vi kom hem hade vi lite firande av Nova-dagen, packet öppning å filmmys.

Söndagen började vi men dans, barndans på Nordic Wellness. Vet inte riktigt vad jag tyckte om det... Är väl kanske lite kritiskt när man jobba me det😀 Novis tycket det va kul typ 20 min av 45... Så nja vi kommer nog inte gå tillbaka dit. Väl hemma igen va vi ganska sega, eller snarar jag va seg. Så tog tag i mej själv å Novis släppande med mej ut i parken vilket va välbehövligt. Lite luft va vad som behövdes, två timmars parklek sen va mamman pigg igen😀 

Bli nog inte så mycket mer ikväll, en trött liten familj nu. 


Vinterrustad

Nu vinter är vi redo för dej, ja iaf Novis. Å jag har inte växt så det knakar så jag borde kunna har fjolårets uppsättning:) 

Overall, skor och handskar för 490kr nöjd Novis nöjd mamma:) Igor sport är min nya bästa vän 

Novis va inte allt för nöjd över att mamman villa fota. "DET ÄR FÖR VARMT!!!!" Bådar gott inför kalla vinterdagar❄️

Titta Mimmi och Moss💕




Trollunge

När Novis vaknar står håret åt alla håll och kanter. PappaA säger "hej lilla trollunge" Novis svarar "jag är ingen trollunge, jag trollar ju inte" 😍 

Sist vi va hemma hos farmor och farfar å hälsade på försvann farmors borste mystiskt. Vi letade där, vi kollade väskor när vi kom tillbaka hit. Jag vi kollade överallt förutom på ett ställe tydligen. Igår när Novis lekte att hon skulle ut å reste kom hon inspringandes superglad med borsten i högsta hugg. "Titta titta vad jag hitta"



En vanlig ons på jobbet


Tung vecka men har fantastiska kollegor💕

Men orka

Hjärnkirurg kanske? Just idag funderar jag allvarlig på om det verkligen är rätt yrke jag val. Visst jag tycker verkligen att det är superkul och det ger mej väldigt mycket tillbaka. Men när man känner att man inte räker till, att det enda sättet som skulle kunna vara lösningen är en kloning bli det inte kul längre. Finns lixom ingen slut. 

Hade jag kunna hade jag vare hemma med Novis på heltid, vare på öppnaförskola och hittat på massor med roliga aktiviter meningsfulla för oss. Ska nog ta å köpa mej en trisslott å hoppas på det bästa😃 

Tänk om man kunde spola tillbaka tiden ibland. Bara för en sund💕

Å där försvann orken totalt!

Men jag orkar ingen mer nu. Jobbet är ett enda tjötter så aldrig tar slut. Det finns en miljard saker som man måste, bör, ska, borde göra men hinner man? Svar NEJ! Ibland undrar man varför man valde detta yrke!? Va det för att sitta med massor av pappersarbete eller va det för att få vara med i en del av barnens uppväxt att ge barnen en givande vardag som utmanar och stäket dem!? Ja ibland undrar man! 

Sommarminnen


En av många baddagar i stugan



Karusellåkning 

Strandhäng med dock svinkallt i vattnet

Köpenhamns Zoo

Sista baddagen innan det slog om till höst


Denna sommar var helt underbar på många sätt. Några minnen att blicka tillbaka på när vintermörkret blir för påtagligt. 

Helgen

Började med en snabb dejt med mam och pap som va på genomresa påväg mot Moss i Göteborg. Sen hade vi en mysig kväll med film innan vi somnade.

Lördagen började i Centrum och avslutades i goda vänners lag. Vin, god mat och massa surr. Däremellan lekparkshäng och kick med Novis




Idag har vi haft en segdegdag med pizza och film i soffan. Men inte hela dagen. Vi har även ritat på golvet, cyklat och badat i 1,5 timme. 


Gos somnade sittandes i soffan utan tandborsning, pinkning och välling får väl se hur denna natt blir. Jajja vissa dagar blir det så. 

Finaste💕

Jaha

Rekord somning ikväll på båda sidor av soffan...😴 Å här sitter jag mittemellan. Kul familj😘 Te, choklad och lite tända ljus får det väl bli då! 

Effektiv dag

Storstädnig med dammtorkning, dammsugning, försterputs, storskrubb i badrummet, skrubbning av spis och fläkt. Ja det är typ vår dag! Skönt när det är klar😀 När man har proffshjälp (läs Novis) går det ju fort😀 

Pirat vab

Även om vi är hemma å vabbar behöver man ju inte ligga på soffan å ha tråkigt. Här leker vi sjörövare, om det är du som gömmer skatten får du nog passa dej!😀


Gaaaaaa

Jag som tyckte förra veckan va jobbig... Skulle inte sagt någe...! Denna vecka har vare allt annat än roligt, sjukdomar på jobbet å en inte så pigg Novis hemma. Man räcker lixom inte till. A har vare hemma tills idag å nu ska jag va hemma tors, fre. Kändes lite sådär att släppa bomben på jobbet i eftermidda men finns ju som inte nått jag kan gö ändå. Gos går för allt annat! Samtidigt skönt att få va hemma då det kaos på jobbet (får man säga så) 

Började eftermiddan/kvällen med att bråka en timme med Novis, man blir lite smått gråhårig. Lyssnar inget och har tydligen inte gjort på hela dagen! Bråkar och bråkar och bråkar sen är hon så himla go å snäll, ska mysa, puss, kramar åså får man små kärleksförklaring. Älskade unge💕


Det som fått mej att inte tvärdäcka här och nu på soffan är vetskapen om att det är Greys premiär ikväll. Inget kan förstöra denna kväll:) 



Nytt begrepp

Måndagsmys
Greyskväll med Ems å en flaska rött😀

Tomt utan familjen

Att vara själv är inte riktigt min grej, tycker verkligen inte om att sova ensam. Saknar mina älskade massor. 

Älskar er så himla mycke💕


Irriterade som få

Vart lite ändrade planer i hemfärds planeringen, Novis har åkt på nån förkylning så Andreas vabbar i början av vecka. Så dom blev kvar i Fagga medan jag nu sitter på tåget påväg till Sthlm. 


Till det irriterande.... Har bokat en platsbiljett på tåget, va ett sånt tåg man kunde välja. Sitta i mån av plats eller till och med stå om det är mycke folk. Orkar inte hålla på å hoppa runt å byta plats å jävlas för att man är snål på 49kr så jag bokade en plats. Väl på tåget sitter det självklar någon på "min" plats. Jag säger till å då säger herrn kan du inte sätta dej där eller där vi har så mycket packning! Ja förstår det med två småbarn... Men då kanske man ska boka plats och inte ta upp andras som faktiskt har bokat och vill slippa detta knöliga hoppande mellan sätena... Gaaaa så inte upplagd för detta! 

Nja inte riktigt

Äntligen i säng. Hade tänkt att ha en lugn kväll hemma för mej själv, vart inte riktigt så. Men har haft en väldigt mysig kväll, hade inte velat bytt den mot det förstnämnda! Vart lite omändring i planerna så kvällen spenderas med finast Sannis, Tindert och Christer. Bullar, glass, kaffe å en och annan godis  slank ner. Tusen tack för ikväll finaste ni❤️

Hade vare lagom att åka hem å sova sen, men taxi tuss ryckte ut en kvart å det vart en låååååång kvart. Trevlig pratstund med bästa Malin iaf😀. 

Nu god natt! 

Teater apa nummer 1!




Knatteskutt


Idag har det vare ett fullt schema. Började redan 9.00 med knatteskutt som fasterAnna är ledare för. Novis va som ett plåster och skulle oxå va ledare😀 Men roligt va det😀 Novis å Faster bestämde även övernattning, så natten kommer Nova spendera hos faster. Spännande😬😃

Sen fika hos Gun och Gubben. Även lite utklädning och piffning hanns med

Nu är vi påväg mot Birsta som sej bör när man är hemma såklart. Ikväll blir det mys med bästa Sannis och sötaste Tindris. 
 

Over and out

Söderut igen

Då vänder bilen om söderut igen med destination Sundsvall. Vare en tung då men vi minns den med värme och kärlek. Älskade moster Gertrund, sov gott och hälsa Mimmi💕 

Innan hemfärd tog vi en sväng förbi my old neighborhood Nydalahöjd



On the road







Tröttmössa

God morgon! 

Första etappen är avklarad om 20 min börjar nästa. Destination Umeå beräknad ankomstid 11.30. Galet trött då vi kom till Sundsvall inatt vid 01.15. 

Stannade i Uppsala för lite förtäring igår, jag skulle köra en bit sen. Vilket jag gjorde i max en mil, det började smådugga va kolsvart och mötande bilar = Therese såg ingenting så vi fick byta igen annars hade vi nog inte vare framme än... Glasögon månne?! 

Sthlm-Svall-Umeå-Svall-Sthlm

Föräldrarmöte avklarat för denna gång, Puuuuh. Så skönt att ha det bakom sej. Sitter nu i bilen påväg hemåt Sundsvall för vidare för mot Umeå imorrn. Har inte vare upp där sen jag flyttade därifrån januari 2009, konstigt. Tyvärr är det inte i trevligheter jag ska upp, men en road trip tillsammans med mamma och pappa dit ska iaf bli mysigt. 

Höstlöven

Påvägen hem idag hittade vi massor med fina löv, vi han knapp klä av oss innan det skulle målas. 

Full koncentration😃





Fläta

Lilla fröken är väldig medveten om sitt hår, hon håller på att spara. Det ska bli lika långt som faster har (väldigt långt) Hon är med på att man måste borsta morgon och kväll så det inte blir knutar. Med det är sälla man får sätt upp det och änsålänge spelar det igen roll, hon får bestämma det själv. Nu ikväll fick jag gör en inbakade fläta på denna, precis en så som faster brukar ha.


Besviken

Besvikelsen när man är på utflykt i skogen, laddat termosmuggen med kaffe. Tar en klunck och inser att det bara är varm mjölk.... Glömde visst detaljen kaffet! Gaaaaa! 

Men nu kaffe! 



RSS 2.0