Pepparkaksbak

Idag har vi bakat pepparkakor med mormor och morfar.

"Men ta degen aldrig slut!" Va Novas kommentar efter 20 min... Så på slutet va det bara mamman som kavlade å mormorn gräddade.




Första advent




Förnuft och känsla

Eller snarare förnuft eller hjärta. Vad ska man lyssna på? 

Drömmar

Gick å la mej tidigt även igår, hann sova typ en timme innan jag vaknade av att Nova va ledsen. Sprang in till henne och då gick hon i sömnen. Har hänt några gången förut och det är ingen rolig upplevelse. Hon är rädd, gråter och skakar. Satt oss i soffan och jag försökte lugna henne. Tillslut vaknade hon och då blev hon lugn på två sekunder. Lilla hjärtat är inge roligt att se dej så rädd💕
Gick och la oss igen å hade precis somnat om när Isaac vaknade. Flyttade över honom till storsängen å som tur va somnade han om relativt fort. Strax efter 4 vaknade han igen hade inga som hellst planer på å somna om, bara å kliva upp. Käkade lite och efter en timme lyckades han somna om men bara en lite stund! Så god morgon då!

Mycke sömn snack just nu... Eller snarare bristen på sömnen, har sånt sjukt sömnbehov... Jaja sova hinner jag nog med när barna blir större😀

Nu startar vi snart dagen, får se om vi går till nån park eller går och matar andarna en sväng på förmiddan. Sen är ska vi upp till björkgränd en sväng och senare hem till mam och pap. PappaA komme hem idag med efter nästa en vecka i Sthlm. Så Novis kommer nog spendera natten där. 

Kaffe nu!

Lördag

Började ju dagen relativt tidigt, men va gö väl det när man sen har hela dagen full med roligheter så man hinner inte tänka på att man är trött. 

Började men en snabbfika hos Annelie och hennes finingar. Lite kaffe, surr och lek hanns med innan vi for vidare till farmor och farfar.

Farfar tittade på bilen och vad det eventuellt kan vara som behöver fixas. Han bytte även en lampa till mej. Även faster och lillkusinen kom förbi en sväng. Så mysigt att träffa er alla, va som ett tag sen nu. Tusen tack för idag💕 Vi ses snart igen. 

Nu ikväll har vi haft "plock" och tvättat. Isaac somnade sittandes vid 19 och strax efter sa Novis mamma kan vi inte gå å mysa i min säng. Så trött så hon somnade oxå för en liten stund sen. Lugn kväll för mamman alltså! Det tokiga är bara att jag måste ner å hämta tvätten. Men jag får spring så handlar det inte om mer än två minuter så det ska nog gå bra. 
Syrran som älskar att få hjälpa till💕

Djupa diskussioner




Sjukttrött

Gaaaa Isaac mamma vill sova! Vaknade första gången vid 3.00 lyckades få honom att somna om till 4.00 iaf men då va vi tvungna å gå upp för herrn va hungrig. Precis när han håller på å somna om ropar Novis. Jaha bara å traska in till henne å såklart vaknar Isaac då! Med ett barn på varje arm lyckas vi iaf somna om runt 5 snåret å sen tyckte Isaac att 6.21 va en bra morgon tid.
Syrran sover som tur är fortfarande. 
Så nu sitter vi här igen, du och jag. Hur vi har en skönt soffa😊

Känslosam dag

Skattat å gråtit omvartannat idag, känslorna bara far runt i kroppen. Får ingen rättsida på någe. Huve säger en sak men hjärtat håller absolut inte med... 

Novis sov ju hos mam och pap inatt å vid 10.30 for jag å Isaac dit för en andra frukost. FasterKerstin kom en sväng å lånade med sej Novis till kyrkis å sen fick hon följa med på skogspromenad när lilla vovven behövde rastas. Hon va så glad å stol, hon börjar verkligen övervinna sin hundrädsla. Iaf när det kommer till små hundar. 

Nu ikväll har vi haft fredagsmys med film, godis och chips med dipp. 
Isaac har vare fortsatt orolig och gnällig idag med, lura på om det kan vara nån liten tand på G. Kan varken känna eller se någon, återstår å se. Tvärslocknade vid 19 iaf och Novis alldeles nyss å precis när hon somnat började lille herrn böka så nu sitter vi här i soffan å myser. Isaac sover å jag tittar på slutet av På spåret men mina ögon går i kors så det blir nog sängen ganska så snart... Pensionärs varning på mej ikväll!!!😊
Novis ville så gärna mysa med lillebror förut idag å såklart fick hon det. Lillbror tycket det va så mysigt så han somnade💕

Min finaste




Äntligen

Haft en väldigt orolig kille här ikväll, så trött men har inte komme till ro. Vi va ner å käka midda med mam, pap och Novis och påvägen hem somnade han i vagnen 20 min. Så kan bero på det, men nu äntligen sover han. Mamman är nu helt slut i sina armar efter att burit runt på honom i två timmar💕
Hoppas han får sova gott nu inatt. 

Min älskade Novis har sleep over hos mormor och morfar ikväll.



Fotat på öppna

Vi började dagen med gofrukost tillsammans med pappaOla. Färskt bröd från hagabagarn, så ljuvligt gott. Alla dagar borde starta på detta sätt💕

Sen följde pappa med oss till öppna för idag stod det fotografering på schemat. Tur att pappa va med! För fotografen va verkligen ingen stjärna direkt. Säker duktig fotograf men värdelös på att fånga barn! Hade inte pappa vare med hade Isaac inte vare med på noterna. Får se hur slutresultatet blev egentligen, det lilla jag såg såg det ändå okej ut.

Sen bjöd pappa på lunch innan han och Novis fortsatte upp till segersjön för skritskoåkning. Jag och Isaac agerade lite barnvakt till finaste T. 

Nu har vi landat hemma igen, efter en sväng på Ica. Ska snart iväg igen för midda men mam, pap och Novis💕



💙

Att vakna till detta lilla leende varje morgon gör att dagen känns så mycket bättre. Även om timman brukar vara väldigt tidig när du slår upp dina blå gör det ingen, för det räcker med att titta på dej så smälter mammahjärtat.


Mysig dag

Idag har vi alltså vare på drakborgen å lekt. På tisdagar å onsdagar har dom "bäbistid" å syskon betalar bara 60kr. När vi kom hade vi hela stora leklandet för oss själva. Massor med små bäbisar där men dom höll ju sej till lilla avdelningen så Novis sprang precis hur mycket som helst. Dit måste vi gå igen på en onsdag. Sååå kul, å även mamman tycker det är kul där. Dock fick jag nackspärr av att hoppa i hoppborgen... Men men det börjar släppa nu iaf, jobbiga att inse att man börjar få krämpor...😊 Dagen spenderade vi tillsammans med bästa Malin å prinsLucas. 
Tack för idag, detta gör vi snart om💕

Kärleken till er övervinner allt❤️💙





Här är vi idag




5 månader

Nova 
2 dagar
1 månad
2 månader
3 månader
4 månader
5månader


Isaac 
2 dagar
1 månad
2 månader
3 månader
4 månader
5 månader



Tuff natt

Oj vilken natt, Isaac har vare så orolig. Somnade som vanligt igår men när jag gick å la mej började det. Å vid 2 inatt va vi tvungna att kliva upp för alvedon. Lilla hjärtat hoppas du får en lugnare dag än va natten vare. Inte kul när barna inte mår bra💕 Vet ju iaf va det beror på och förhoppningsvis går det över under dagen. 

Mamma stora lilla hjärta

Uppdatering från dagens BVC besök. Lite börjar bli stor. Han har alltid legat under Novas kurva med några hundra gram. Vid 3 månaders kontrollen vägen Isaac 6790 & va 61,5 lång. Nova vägde vid 3 månader 7350 & va 63,5 lång och sen vid 5 månader 8630 & va 69 lång. Idag vägde lillamanen 8780 och 68,5 lång... Galet 💙 Han har gasat om syrran, 2 kilo och 7 cm på två månader det är bra jobbat👍

Träna på å sitta



Går lite sådär, men träning ger färdighet. 

Idag väntar 5 månaders kontrollen med längd och vikt koll, åså är det sprutor med. Får se hur det går, som tur är så ska PappaA följa med. Uppdatering kommer💙💕

Ny lekparker

Idag har vi invigt den nya lekparken som vi titta på sååååå länge men inte vare färdig. Men så idag kunde vi äntligen leka där. Dock visade termometern 10 minus imorse så det va till å klä på oss kan jag lova!





Så himla härlig dag💕

Isaac har idag fått prova på potatis och morot kokat med basilika. Blandade med lite ersättning och så hade jag gröt till med å oj så gott det var👍

Efter en spontan midda med fina vänner har jag nu parkerat mej i soffan några minuter innan det är god natt. Barna sover å jag känner lugnet iaf 5 minuter innan sängen även kallar på mej! 

Isaac

För 5 månader sen kom du till oss. I 5 månader har du berikat våra liv med ditt leende och ditt skratt.

Älskade Isaac 



Fina vänner

Tusen tusen tack Malin och gudfarPeter för superfina saker💕 Passar perfekt i hallen. Nu får pappaOla komma hit å skruva lite och hjälpa mej att få upp spegeln sen så är hallen klar. 

Återigen Tusen tack💕

Hitta lösningar

Funderar hit å funderar dit, så mycket man behöver säga med svårt då det inte går å prata! 

Ibland kanske jag bara behöver en kram, att du säger att det ordnar sej. Vi är två om det här, klart jag finns här och hjälper. Istället för att låtsats som ingenting! 




Rastlös

Gudars va detta är jobbigt, så jävla jobbigt. Båda mina barn sover hos PappaA inatt, jag va verkligen inte med på dessa noter kan jag lova!!! Okej, jag är helt slut och känner mej otillräcklig många stunder med det betyder inte alla jag inte vill va med mina barn. Det betyder kanske att jag behöver hjälp vissa stunder inte vara ifrån dem. Inget, inget känns bättre av det. Kanske det är en vanesak... Men jag vill inte vänja mej att vara utan dem💕

Tårarna rinner för jag saknar dom så. Tårarna rinner för att jag vill ha dom nära inte långt bort. 

Försöker fortfarande förstå och begripa men det gör jag inte, det gör bara ont! 







Jaha

Isaac 4.45 är det inte morgon!!! Som tur va höll han med mej idag å somnade precis om. Hoppas jag oxå kan ja det. Vi sitter här i soffan för att inte väcka Novis. För en halv timme sen ropade hon på mej så jag trodde detta skulle bli en lååååång dag. Jag sa åt henne att ta med sej täcket å komma å lägga sej på soffan. Men hon somnade om i sängen som tur va. 

Idag väntar återigen mysfrukost, idag tillsammans med faster, kusiner å morfar på Ikea. Lyxigt😊

Nu ska jag försöka somna om en stund ja med. God natt!

Härlig dag

Novis har vare på topp idag så glad å lekt massor. Både med mej och själv. Men nu ikväll har hon mest vare arg, så skönt att PappaA vare här och hjälpt till. 

Började ju som sagt dagen med frukost med mam och pap

Så mysigt och lyxigt, inget avancerat men väldigt mysigt att kunna ses över en frukost. Har som aldrig haft detta förut. Mina underbara föräldrar, är så glad att jag/vi valde å flytta hem igen. 

Sen har dagen rullat på med öppnaförskolan och lek hemma.
Här byggde Novis ett torn som blev större än Isaac, så häftigt tycket hon själv😊

Lek och bus på Novis rum. 

Känns som om John blund vare här redan å jag kämpar för att hålla mej vaken iaf till 21 då känns det ändå okej att slå igen de blå! 



Frukost

När man få sova nästan en hel natt, bara vaknat 2 gånger! Även fast det va morgon redan 05.40 så känns det som en seger😊 Bättre utgångslägen än igårmorse.

Om en stund kommer mam å pap hit å äter frukost. Har som inte träffat mamma på jättelänge känns det som. Så frukost med dom å sen blir det nog öppnaförskolan idag. 

Nu kaffe!

Eftermidda med lek

Spenderade eftermidda några gator bort hos en barndomsvän. Vi har under årens lopp haft väldigt roligt tillsammans i segersjön på somrarna. Nu är vi båda tvåbarnsmamma med allt va det innebär så det va många år sen vi träffades (förutom när vi bara sprunge på varan på Ica) Mycke surr om vad vi gjort och vad som hänt under senaste åren, barnen lekte och pysslade. Va mörkt innan vi gick hemåt igen. 

Nu är Novis hos PappaA å Isaac sover, så återigen håller jag alla tummar jag har för en sovnatt. Ja det kan ju inte blir värre än natten som va iaf (ska nog inte säga det högt dock!!!) 

Isaac fick prova dricka vatten idag😀
Allt vad mat är är så spännande tycker Isaac, det står en skål med sallad framför honom som han hela tiden försökte nå med sina småfingrar. Gapade som en galning och vart lite småfrustrerade när han inte nådde. Mat är verkligen han grej.

Sova, hästar & barndomsvän

Inte många minuters sammanhängande sömn inatt. Oroligt kille som inte kommer till ro ordentligt. Det mest sammanhängande va när vi somnade på soffan 5.30 åså kom Novis å väkte oss vid 7.30 då hon tycket det va morgon.

Nu är vi i bosvedjan hos pappa, tvättar lite å ska strax äte lunch. Morfarn å Novis åkte iväg en sväng å morfar ringde nyss å sa att han inte får med sej Novis hem då dom är på biltema å där finns en häst. "Den kan ju inte så här helt ensam den måste ju ha en annan lite vän innan jag kan gå"

Lekdejt med den barndomsvän i eftermidda så det skulle ju va önskvärt om dom kom hemåt ganska snart😀

Utedag

Planen va att gå till Ankeborg för att mata andarna men vi kom aldrig så långt. Stannade vid bäcken vid fagerdalsparken å lekte i 3(!) timmar istället.


Hur mysig dag som helst och den slutade inte här. Efter att vi komme hem kom prinsLucas och Malin på fika och surr. Tack för idag, vi ses snart igen💕

Lite halv (hela) kaos här på Fredsgatan ikväll. En övertrött Isaac, en väldigt hungrig mamma å den dotter som av misstag råkade spilla ut en stort glas mjölk över vardagsrumsbordet. Typisk obra kombo. Novis fick underhålla en skrikandes Isaac medan jag torkade mjölk. Fick Isaac att somna å jag fick tillslut i mej middan... Nu sover även Novis å lugnet har lagt sej. 

Är tufft, väldigt tufft å va själv hela dagar med båda barnen. Missförstå mej rätt, hatar att vara ifrån dem å vill aldig vara det heller. Så det blir inte bättre om nån av dem (oftast Nova) åker iväg till PappaA. Det är inte meningen att man ska behöva vara själv när man har två små barn. Meningen är att man ska dela på ansvaret under samma tak. Försöker verkligen att vara stark och få ihop en fungerande vardag men den är inte lätt, inte nånstans. Kännes mej så otillräcklig, å tyvärr är det Nova som hela tiden får vänta (om inte Isaac sover). Älskade barn hade jag kunnat gö på nått annat sätt hade jag gjort det💕

Älskar er till månen och tillbaka



Morgon träning

Här sitter vi, Isaac i vrålåket å jag på golvet. Träning på högnivå, att ta sej bakåt är verkligen inga problem.

Nu väntar vi på syrran som kommer om en timme sen kan vi rulla igång dagen, får se vad som händer idag. Har inget planerat så vi får se vad som händer. Kanske lite lekparkshäng eller gå å mata fåglarna i Ankeborg eller nått sånt. Att komma ut en stund skulle iaf vara skönt. 

Sov

Morgontrött mamma vs morgonpigg son. Tyvärr är det nog sonen som vinner även denna morgon...

Tröttmössan på! 

Rastlös

Så tyst å tomt det vart. Novis hos PappaA, tjejerna har gått hem till sej å Isaac sover. Har ett diskberg å ta hand om men orkar inte, borde plocka men benen är för trött. Bara hjärnan som är på högvarv! 

4-barns mamma idag igen

Idag har vi hämtat hem finaste tjejerna från skolan igen. Stanna till i skogen för lite lek men vädret va inte på vår sida så barna vart less efter 15 min. Så vi traskade hemåt igen. Nu leker barnen café, Isaac sover å jag sitter här å bloggar. Strax dax att förbereda midda. 



Tuff natt

Gick å la mej före 21 med förhoppningarna om en god natts sömn för det va verkligen välbehövligt. Isaac vaknade för 24 och tyckte att det va mycke roligare å va vaken. Upp å gö mat åså somnade han om men då hade han ju såklart gjort nummer 2! så det va bara å kliva upp igen... Å sen försöka få honom å somna om. Men det hade han inga större planer på, tillslut efter mycke knöl somnade han om på min arm å så fort jag försökte flytta på honom lite va han vaken igen. Så han har sove på min arm sen dess. Trött mamma är bara förnamnet! 

Vad hände med att sova hela nätter Isaac?! 

Så va denna helg förbi

Jo va fort det gått! Dan i fredags va mest bara stressig och jag kände mej så frustrerad. Så oförstådd och tårarna rann men lyckades ladda om och fick en fantastisk kväll. Midda på E-street och sen massor av dans så jag va helt svettig💃Så kul och välbehövligt, att få släppa allt vad ansvar är och bara roa mej. 

Igår va jag å Isaac på midda hos min fina vänn Sanna. Vin intogs och vi satt å surra om allt och inget till ett på natten hon va nog lite till innan huve nådde kudden å sen tyckte lille herrn att det va morgon 6.15.... Jag höll inte med... Tröttare än tröttast nu kan jag lova. Ska bara se solsidan sen är det god natt för mej!

Har knapp träffat Novis denna helg känns det som, först sov hon hos farmor och farfar i fredags åså hon mamma/mormor igår. Hann träffa henne en sväng igår och en sväng idag innan hon fort till PappaA. Hatar detta, hatar att behöva vara ifrån mina barn såhär...😔 
Det jobbigaste är att Novis oxå tycker att det är tufft. "Jag tycker inte det är roligt att ni inte bor tillsammans" När man får höra det gör det verkligen ont i mammahjärtat. 



Morgon mys

Nu har båda vaknat å vi ligger framför tven å myser, äter picknick frukost på filten å bara njutare av att det är fredag med hela helgen framför oss. 


Kaffe, kaffe, kaffe!

Efter en natt med lite sömns blir det många koppar kaffe innan dagen kan börja på riktigt. Mycket på agendan idag innan huve når kudden igen inatt! Först stor och liten på kyrkis, sen lunch i bosvedjan med pappa. Skjutsa Novis till farmor och farfar där hon ska ha fredags mys alldeles själv med dom å sen sova över där. För mamman ska ut å fröjda sej på stan. Isaac ska vara med PappaA. Jobbigt att lämna barnen såklart, men samtidigt ska det bli sååååå skul, god mat, trevligt sällskap å gott vin. E-street, casinot å tillbaka till E-street. Å sen hem å sova en hel lång natt å på det sovmorgon. Det är kanske det jag längtar mest till😊

Ny kaffe! 

Vilken timme.

Två övertrötta barn är ingen lätt match kan jag meddela! Nu sover båda äntligen å jag ska parkera mina trötta fötter på soffbordet å rumpan på soffan å där tänker jag tillbringa kvällen!

Idag har vare en riktigt morfardag. Pappa hjälpte mej att byta däcken på bilen å lekte med Novis. Jag å Isaac roade oss med att titta på😊 Efter det bjöd pappa på midda på Sibylla, tusen tack världens bästa pappaOla💕

Novis å jag åt lunch uta på altanen i strålande sol, så himla härligt. 
Isaac provade vrålåket å den fick godkänt i iaf 5 minuter. Blir nog roligt när han kommer på tekniken så han kan ta sej fram. Note to my self:måste skaffe en grind! 

Läste detta på en annan blogg, så himla sant😂

Såhär förbereder du dig på att bli förälder 

  1. Häll ut 5 stora påsar med pärlor över hela golvet, städa upp allt för hand. Häll sedan ut allt igen och börja om. Repetera 5 gånger.
  2. Släpp lös en hungrig och lycklig minigris i mataffären. Släpp aldrig grisen med blicken samtidigt som du ser till att få med dig en veckas välplanerad mat i kundvagnen.
  3. Be din partner dansa gagnam style intensivt och försök samtidigt sätta på hen kläder
  4. Ställ väckarklockan på ringning var 30:e minut med en väldigt irriterande signal som inte går att stänga av förrän efter 5 minuter. Undertiden denna sången pågår, gör squats med 3 upplagor nationalencyklopedin i famnen. Låt detta pågå nattetid i minst ett år.
  5. Ställ valfri vän på en vibratorplatta och vrid på högsta effekt. Försök nu mata din vän en portion pasta med tomatsås. Se även till att hen får dricka lite emellanåt. Städa sedan upp och upprepa var 3:e timme i en veckas tid.
  6. Ring ett viktigt telefonsamtal samtidigt som du spelar ”Annoying Loud Noises” på youtube, på högsta volym.

    När du klarat av alla dessa test, så vet du att du är redo att bli förälder.




Nya rutiner å en trött mamma

Denna vecka har Isaac velat äte runt 4-5 tiden. Vilket han inte gjort på typ 2 månader. Som tur är somnar han om igen men att behöva kliva upp å vakna för att somna om max två timmar till gör mej sååååå trött! Ska nog ge honom gröt innan han somnar ikväll istället för ersättning! Det är ju värt å testa iaf. 
Så nu ligger vi har på golvet å snackar, kaffe bubblar å storasyster sover. 

Uggs

När Novis va liten fick hon supersöta Uggs av min vän Sara som då va i Australien. Dock va dom lite små för Novis så dom stod på byrån å va fina. När vi flyttade till Lidingö vart dom nerpackade å när jag va hemma sist gick jag igenom kartonger med kläder som Novis haft å där låg dom, så söta å fina. Dom fick flytta in i lillebrors garderob, kommer värma gott i vinter.


4-barns mamma för en eftermidda

Idag var Novis, Isaac å jag å hämtade min fina vänn Annelies barn på skolan. Vid 14.00 hämtade vi upp dem å dröjde oss kvar i skogen för lite lek innan vi en timme senare gick hemåt Fredsgatan. Barnen lekte tills det va dax å laga midda. Fick proffshjälp i köket av tre små kockar. Hemmagjord pizza stod på kvällen meny. Novis valde att gö en utan tomatsås och ville hellre ha cream fraich såklart hon fick det. Såg väldigt smarigt ut cream fraich och ost. Men vart ingen höjdare enligt henne, hon tog en tugga sa å vad gott åsen ville hon inte ha mer... Så det vart kyckling istället. Hon är verkligen ingen "barn mats barn". Pannkaka å pizza går bort, men lax å oliver är säkra kort. Nu kom jag in på nått helt annat😊
Dagen har rullat på i väldigt snabb takt, så roligt att få lång småfolket å som dom leker tillsammans💕 Ingen match å fyra barn om det är såhär😊
Morgonmys med denna herre är inte helt fel😍

Jaha

Då va det kört igen, har ändå vare ganska lugnt nu i typ två veckor. Men idag kom det tillbkaka som ett brev på posten. Jävla migrän! Hoppas på att tabletterna verkar relativt snabbt. För on en timme kommer Novis. Å en mamma med migrän och ligger på soffan är ingen rolig mamma! Dock blir jag väldigt trött av tabletterna med hellre det än denna satans huvevärk...

Skogsmulle

Idag styrde vi mot skogen. Så himla mysigt å härligt. Sån kreativitet och så mycke lekar som uppstår i skogen.

Vi har räknat, hur många Novar som går på en lååååång gren. Vi har sopat skogen, kollat på granarnas väldiga rotsystem och haft dem som soffa. Vi har lekt i kojor och lagat mat till massor av gäster.Detta är biff med räkor, riven ost och svamp. När vi började bli hungriga traskade vi hemåt å då fick alla gäster följa med på efterrätt hemma på Fredsgatan😊 Denna fantasi alltså, helt fantastiskt att få vara en del av din vardag älskade Nova.

Dock fick Novis nån magbasill ikväll å har inte mått så värst bra. Hon hade bestämt midda hos farmor och farfar. Och efter nån timme ringde hon och berättade att hon kräkts. Jobbigt att inte få vara nära när hon inte mår bra💕

Kag och Isaac har ikväll huserat på björkgränd hos fina vänner, äte mat och surrat bort några timmar. Tusen tack för ikväll💕

Tänk om

Tänk om man kunde stänga av hjärnan från alla tankar, va lugnt å skönt det skulle bli. Bara för en liten stund. Tur det är onsdag snart å Greys för det är det enda som funkar😊 

Slutaöveranalyseraalltförgudsskull!!! 

Lugnet

Isaac vaknar oftast nångång mellan 06.30 och 07.30. Vi går upp gör mat till han och kaffe till mamman. Han grejsar lite å sen somnar han om efter en stund. Den stunden (som är nu) är så skön, Novis sover, Isaac sover å jag sitter med en kopp kaffe å tittar på One tre hill. Solen är påväg upp å dagen kickar snart igång. Njurar av lugnet å en stund för mej själv. Har insett att försöka somna om gör mej bara irriterad för Nova vaknar oftast precis när jag själv håller på att somna om å då blir jag bara ännu tröttare. Så jag har tänkt om och istället njutar jag en stund för mej själv till ljudet av små sovandes andetag💕
En bild som vare med förr men det är så fin på mina Älsakde❤️💙

Ibland slås jag av hur otroligt lyckligt jag är trotts allt (även om det är jobbigt på andra sätt) att få ha två så fina barn som er gör mej hel. Att ha två små barn som jag älskar över allt annat. Ni är det finaste jag har❤️💙

Hel nöjd kille

Igår hjälpte pappa mej att skruva ihop Novas gamla matstol, dock deklarerade Nova att den får minsan inte Isaac sitta i den är bara hennes. Jag frågade om han inte kunde få låna den men det gick absolut inte. Även fast hon är alldeles för stor. Så nu provsitter vi innan syrran vaknar så slipper vi en konflikt iaf. Den fighten får jag ta vid ett senare tillfälle😊
Hel nöjd kille som sitter som en prins💙

Så va denna helg förbi

Trotts att jag är hemma å föräldrarledig är det på nått sätt ändå skönt med helg.  Sitter nu här i soffan, båda barnen sover gott å mam, pap å syster har åkt hemåt efter en god farsdagsmidda tillsammans. Provade 15s glögg till efterrätt å den va riktigt god måste jag säga. Mycke glöggsmak, det gillas. Så nu väntar en ny vecka med nya möjligheter, har väl inte så väldans mycket planer å det är skönt. Bör byta till vinterdäck på bilen men det är väl oxå det enda som står på agendan. Vi är öppna för trevlig förslag. 


Denna bild kommer i tidningen nästa lördag, mina Älsakde barn💙❤️



PappaA

Såklart firar vi PappaA idag med, mina barns fantastiska pappa. Trotts att vår relation är lite knakig så är Du världens bästa pappa. Våra barn älskade dej i all oändlighet. Å jag är otoligt glad å tacksam att Du är pappa till mina barn.



Världens bästa

Idag firar vi farsdag. Min pappa är en pappa i världsklass, finns ingen som är som du och jag älskar dej precis som du är. Lite halvgalen, otroligt klok och full av kärlek💕 Grattis pappaOla på farsdag


💕

Konstig känsla att vara barnfri, kan meddela att jag gillar det inte! Farsdsgsfirande i fagga å såklart va båda med å firade pappa, farfar å gubben. Jag for upp till mam, pap å syster i segersjön för midda, surr å mys. Nu är jag hemma igen med världens underbaraste son i famnen
Älskade Novis har fortsatt mys med pappa.

Snorig morgon

Igår hade vi en fartfylld å mysig dag. Först kyrkis å sen lunchdejt med fina vänner. Barnen lekte å mammorna surrade.

Dock va Novis inte på topp igår, åt dåligt å va lite "ur gängorna". Tänkte för mej själv att hon håller nog på å bli sjuk. Å mycket riktigt vem vaknade av hosta å täppt näsa imorse. Jo Novis. Jaha får väl se hur dagens planer fortlöper. 

Mamman är såååå trött idag, har sove som en kratta med Isaac på ena armen å Novis på den andra. Mysigt absolut men för sömnen blir inte den bästa ... Sen Isaac tycket det va morgon redan 5.30. Gäsp... Som tur va somnade han om redan strax efter 7. Å så skönt tänkte jag då hinner jag oxå somna som en stund. Men icke 10 minuter senare vaknade Nova!!! Gaaaa mamman behöver oxå sova... Jajja men inte idag tydligen enligt barnen. 

Då kickar vi igång dagen med mängder av kaffe.

Uppåner

Vissa dagar är jobbigare än andra. Har haft förhållandevis ganska bra dagar senaste veckan. Men idag va det bara som att det vreds om. Att en enda lite kommentar kan få tårarna att bränna bakom ögonen. Kommentaren va inte illa ment för det kunde ju personen i fråga inte vet något om. Om hur livet ser ut för oss. Situationen kanske ser ut på ett sett men egentligen är verkligheten en helt annan. Att bara ta föregivet är ganska klumpigt, men samtidigt har man en lite bäbis är det väl så. Att man är en familj som lever under samma tak.
Men så ser inte mitt liv ut å att bli påmind om det gör ganska så rejält ont. 

Ny dag imorrn!

Fyra år som mamma

November 2011

November 2012

November 2013

November 2014

Oktober 2015


I 4 år har jag fått äran att bli kallade mamma, i 4 år har jag fått vara mamma till dej finaste Nova. Och nu är jag mamma till dej oxå Isaac. Så oroligt mycke kärlek som bara växer för varje dag. Älskade barn utan er är jag inget💕

Lite blir större å massor med annat.

Gudars stanna tiden nu!!! Det går alldeles för fort. Även om jag har väntat på denna dag. Dagen då Isaac vände sej. Det är som startskottet på den enorma utveckling som kommer att ske nu. Från nu å ett år framåt kommer det hända otroligt mycket. Snart dax att ta fram barnstolen så han kan få lite smaskar. Gudars stanna tiden sa jag! 

Är så otoligt glad å tacksam att få uppleva detta engång till. Och att kunnat ge Nova ett alldeles eget syskon. Idag har hon vare så go mot lillebror, så snäll å hjälpsam. Mista lilla pip så har hon vare där. "Mamma fortsätt å greja du jag kan prata lite med han då blir han ju glad"
Älskade barn, Älsakde syskon. Stanna tiden! 

Idag har vi även hunne vare å fotograferat oss. Så nästa lördag kommer lillebror och storasyster i tidningen💕 Han är väldigt duktig den fotografen, lenarbild, blev väldigt fina foton. Även jag fastnade😊
Lillebror precis innan fotograferingen.
Finaste bodyn från bästa "tanterna" i Sthlm. 


Novis å jag har även hunne med att göra eget smör idag, mellan tvätten och matlagningen hanns det med. Har verkligen känt mej husmorlig idag😂



Finsmakaren


Allt ska smakas på, precis allt. Å finns det inget så duger händerna lika bra😊

Annars har det dagen rullat på. Efter frukosten for vi till bosvedjan å Moss. Målaren höll på å slipa väggar å tvätten tvättade sej inte själv den här gången heller... Så vi tog vårt tvättberg med oss å for. Tvättade, tillade på "Dumma mej" å hade lekparkshäng med bästaMoss

Mamman fick inte va med se värst mycket, bara Moss som gällde idag💕
Efter lunch packade vi iväg oss igen till Sannis å hennes prinsessor. Även Moster E å hennes godingar va där. Fika, surr å lek som sej bör. Väldans trevligt💕
Så när vi väl kom hem igen va målaren klar men städningen hade han minsan lämnat!!! Tackar...! Så bara å börja dammsuga undan det värst för att inte dra runt allt. Å mitt i allt vart Isaac akut hungrig så bara å ge mat å efter det vart jag akut hungrig så även jag fick mej mat innan städningen fortsatte.

Nu Greys!

Lång dag

En lång dag med mycket på agendan. Isaac bestämde att de va morgon rean 5.30... Ja bara å kliva upp, hade som ingen talan alls i den frågan. Myste mes kaffe å tv innan Novis kom. Samtidigt kom oxå en målare som ska fixa i vårt tv-rum. Så idag har lägenheten vare uppåner (och är fortfarande) så vi flydde fältet en stund å gick ut till parken med Malin å prinsLucas. Dock insåg vi att det va ganska så klar i skuggan å vi hade för lite kläder, så efter ett tag traskade vi hem till Fredsgatan för lunch å fika. Malin å prinsLucas bjöd på himelska chokladbollar😊 
Precis innan vi skulle gå ut vart Novis tvär arg för att jag tycke att hon kunde sätta upp håret. Detta slutade med en taskig lampa å väldigt mycke försenad ut!

Dagarna är verkligen helt olika varandra när det kommer till Novas humör. Som igår när vi hade det hur härligt som helst utan större utbrott åså kommer det dagar som idag när inget är bra. Hoppas på en bättre dag imorrn. 

På eftermiddan va vi å hämtade en bil, äntligen har vi en bil😊 Lite lättare att ta oss fram nu å vi kan planera lite bättre. Första turen gick hem till mam å pap. Där jag började rensa bland Novas alla tusen leksaker som ännu inte flyttat... Galet va hon har saker... 

Nu sover Isaac å jag varvar ner lite innan jag oxå ska slå igen mina blå.


Min glafis



Så mycket kärlek till en sån lite människa💕

Härlig utedag

Vi packad med oss lunchen å gick ut för att utforska omgivningen lite. Å vilken dag vi haft. Isaac sov sej igenom hela utevistelsen på tre timmar. Novis å jag hoppas studsmatta i fageldal 
Åt lunch på gungbänkar samtidigt som vi tog massor med selfisar
Traskade vidare upp till sidsjön för att mata andarna. 
Sån himla härlig dag vi haft, du å jag mot världen💕

Vilken kväll

Med pompa å ståt vill jag lova att vi firade vår älskade pappa igår. Känns i huve idag kan jag säga. Att vara bakis med två barn är ingen höjdare att man sen sover 4 timmar gör ju det inte bättre. Trodde aldrig denna dag skulle ta slut. Men nu sover båda å jag ska försöka hålla mej vaken genom solsidan😀

Åter till gårdagen. Å vilken fantastiska kväll. Glad gäster, glad pappa å en fantastisk stämning. Många minnen, några tårar och massor av skratt. 


Ska jag sammanfatta kvällen med ett ord blir det kärlek❤️


RSS 2.0