Jahap

Högtblodtryck å äggviteämnen i urinet.... Inte nån bra kombo, risker för havandeskapsförgiftning.... Bm ringde upp till förlossningen igår, så för jag ont i huve eller att jag får mycket vätska i kroppen är det bara å åka in. Har en extra tid på mån för att se hur det fortlöper. Det bästa vore ju om den lilla bestämde sej för att komma ut istället. Man blir ju en aningens nojig å orolig. 

Igår va Novis med å lyssnade på lill❤️


Idag har vi inte gjort många knop, regnet öser ner ut så vi tittar på film å äter lite gotta😀 

Lite veckobilder igen.

Tycker att det är kul å se hur magen växer från vecka till vecka. Så här kommer ännu än veckobild💕


Söndag

Å det känns verkligen som söndag, regnet smattrar å orken är inte riktigt på topp. Så där söndagssegt, tillåmed Novis är det. Började med lång frulle i segersjön, därefter tog vi fram lite pyssel innan vi for hemåt stan. Nu har vi hunne badat, bakat chokladbollar å just nu är det snoddas som tillverkas. 


Smettjuven...
Eller smettjuvarna... 


Åså vart det bullar med

Med Nova i magen

Detta skrev jag med Nova i magen med 19 dagar kvar 

19 dagar kvar

fredagen den 1 juli 2011 kl 12:50
Med spänning har jag sutte me kickare å spanat på vad som händer på andra sidan sjön. Kriminaltekniker, dykare å en special båt från Sthlm intog i förrgår vår lilla sjö. Lilla Segersjön som kappt syns på kartan, inte många vet vart det ligger å nu tror polisen att det finns "fynd" på botten... Va nu det innebär, ja vi väntar me spänning på vad som händer.


Annars är jag helt slut, i takt med att värmen ökat så har orken tagen slut. Händerna å fötterna ska vi inte ens tala om för det ser inte ut som händer å fötter längre. Börjar bli måttligt less på detta nu! Men samtidigt är det helt underbart! Konstigt det här fenomenet gravid!

Beräknad förlossning 21 juli 2011

Jag är gravid i vecka 38 (37+1)

Jag har varit gravid i 260 dagar

Jag har 19 dagar till förlossningen

Jag har klarat av 93% av graviditetenV.38

Sakta men säkert börjar det kännas som att det är riktigt nära nu. Med 19 dagar kvar till BF å vetskapen om att Nova är född 12 dagar tidigt börjar jag  känns mej väldigt färdigt på att vara gravid nu! Det står överallt att man ska ta det lugnt å vila... Ja jävligt lätt när man inte kan sova ordentligt på nätterna å när man har Nova å roa på dagarna jag ska vara gla om jag kan sitta ner en kvart elle så mellan varven...😀 Livet som höggravid å småbarnsföräldrar går inte riktigt ihop men samtidigt älskar jag varenda sekund av det

Det finns ett liknade kort på mej när jag ligger i denna stol gravid med Nova men kan inte hitta det just nu, måste ta å leta fram det. Lite roligt å jämföra:) 

Skön dag

Novis leker å jag sitter i solen dock blåser det ganska kallt från sjön:( Härlig dag

Sovmorgon till 9.30... Hade inte riktigt räknat med det så fick ändra om lite i planeringen men det funkade det med:) Idag har vi vare på studentfirande av M. Såklart klädde vi oss i kalaskläder. 
Varmt å skönt va det nästa hel tiden, sista timme innan vi skulle hem fick vi sätta på en kofta annars har det vara en försmak av sommaren idag. 
Morfar å Novis💕

Vår egna bartender E bjöd på supergoa drinkar såväl för liten som stor som gravid
Här har Novis fått en specialare med ananas sååååå god. 

Oj vilken dag vi har igår

Tänkte jag skulle skriva igår men orkade inte... Novis å jag hade en heldag på himlabadet, kom dit 10.45 å gick därifrån 15.45... Badade, badade å badade. Åkte rutchkanan och provade att bada ut men det va såååå kallt i luften. Så mysig dag hade vi, när vi sem kom hem va vi galet trötta å orkade inte så mycket mer. Lite pyssel å fix sen satt vi mest i soffan å gjorde ingenting. Novia sover fortfarande.... Så hon va nog rätt trött😀

Barnfridag

Imorse efter vi äte frukost säger morfar att han och Novis ska ut på eget äventyr å mamman får inte följa med. Så dom pakade ihop sej å for iväg. Jag tog ett lååååångt bad sen fixade jag med å for till Ikea för att inhandla det sista till bäbisen. (Endast amningsbehå och lite mer blöjor som saknas nu, så nu bäbis är vi redo bara att komma när du vill!😊)  När jag va påväg hemåt ringde Sannis å undra om jag inte ville följa med till Birsta:) sagt å gjort så vart jag kvar. Med mej hem sen följde massor med fina kläder till både Novis å bäbis, rea is the shit:) 

Hår fix

Har klipp Novas lugg själv vilket har resulterat i en ganska stor lugg...:) så sist hon va hos frissan klippte dom bara "undre luggen" så att det som är för mycket har en chans att växa ut igen. Men då är ju den dela mycke länge å åker ner i ögonen på henne. Så här om dagen fick hon själv välja massor med hårfixgrejer. Imorse lekte vi frisör å Novis fixade mitt hår.
Energiknippe

Efter X-antal timmar i bilen idag. Östersund tur och retur för att hämta hem Mimmi och Morfars bil som vart kvar där efter helgen. Är nu Novis full av enerig, så just nu håller hon på att klippa gräsmattan å har sej. Vi andra sitter här å skrattar å världens sötaste8de juni?


Ja man kan ju undra! Vi började med en fleece på oss bara, bytte till jacka när vi komme utanför dörren. Två min senare frågade Nova om hon inte fick ha mössa å vantar! Galet att man behöver ha det i juni! Nu längtar vi tills värmen är här.

Annars har vi haft en härlig dag ändå, med lekparkshäng med finaste Sanna å Tindra. Besök på bibblan åså avslutade vi på Dollar store för inköp av hårsnoddar och hårspännen. Vi började vår utevistelse vi 11.30 å kom hem vid 17.00 lagomt trötta å möra. Efter midda, läsning av böckerna som vi lånade(1,5h) å ett bad sitter vi nu i soffan som två tröttisar å bara väntar på att John blund ska komma. 

Finaste hjärtat💕

Hjälpa grannarna.

Novis är ganska försekommen, inte ett dugg blyg. För en timme sen hjälpte hon ena grannen att dammsuga ur bilen å nu är hon hos nästa å tvättar utemöbler. Hjälpa eller skälpa ja det kan man ju diskutera förstås😀 

Jobbig eftermiddag

Det är inte alltid så lätt att vara mamma. Idag eller snarare i eftermiddag har mitt tålamod verkligen satts på prov. Tålamodet är väl inte heller på topp när man är höggravid men alltså älskade Nova du gör det inte lätt för din mamma! 

Efter en härlig dag hos farmor och farfar skulle vi bara in på Ica för att köpa lite små saker. Men det slutade med att vi fick lämna korgen med sakerna i och jag fick bära en skrikandes Nova ut till bilen...! 

Älskade unge hur mycket vi än bråkar älskar jag dej till månen och tillbaka, men imorrn hoppas jag att vi slipper detta. För både du å jag blir så ledsen. 

Mysdag

Började dagen med frukost i soffan framför en film då vädret inte är på topp idag. Fortsatte dagen i Fagervik hos farmor och farfar. Vid ett tillfälle hittade jag Nova här... Hon sitter bakom den orangafåtöljen ätandes chips som hon tjuvat! Man ser lite av det mörka hårt son sticker upp vid kudden. Busfrö nummer 1!!!😃 
Lunchen är avslutade för ett tag sen å nu leker Novis med farmor och farfar💕 

Förut idag va även Gun å gubben här, Novis lekte doktor och vi vart alla väl omhändertagna. Hör just nu att det är doktor som leks med farfar oxå:) 

Varför

Säkert 23000000 gånger om dagen besvarar jag denna fråga. Spelar egentligen ingen roll vad jag svarar bara jag svarar. För svarar jag "vet inte" eller "vad tror du" då blir hon arg bara. Så det bästa är att bara svara oavsett om man vet svaret eller ej😃👍 

V.37

Närmare och närmare kommer vi den stora dagen. Men just nu går det vääääääldigt långsamt. Helt slut idag! Å kombon höggravid och aktiverar en 4-åring går inte riktigt ihop. Nova vill gå till lekparken mamman vill sitta med en kopp kaffe å läsa tidningen.... Det är ungefär så mycke energi det finns just nu:(  


Kom iaf iväg till en lekpark idag tillsammans med morfar. Solen va riktigt varm och skön idag när den ville titta fram! 

Nu har vi intage soffläge med fredagsmys å en bra film. 

Vissa dagar!

Trots att Nova somnade ganska sen ändå vaknade hon 6.45 å tyckte att nu är det morgon... Vilket inte mamman tyckte. Men det spelade ingen roll få Nova bestämde i den frågan! Detta har resulterat i en av de gnälligaste mornarna någonsin tror jag! Gaaaaa ja hade jag inga gråahår sen innan så har jag garanterat fått ett antal nu!!! Å än är klockan bara 9.30... Vart ska denna dag sluta?! 
Men trots allt detta bråk å gnäll älskar jag dej mest av allt på denna jord, till månen och tillbaka

Lång dag

Denna dag började tidigt, klockan ringde redan 6.30... Som sagt inte riktigt van med det nu:) Novis hade riktigt tungt att vakna, men efter lite bus gick bra. Lämnade av Nova hos farfar för att åka vidare till Mvc å bäbiskoll. Allt såg bra ut, blodtrycket hade gått ner ännumer så det va riktigt skönt. Magen växer i sin takt, SF-måttet låg på 32 vilket är under kurvan men det va jag med Nova med. 

Sen fortsatte dagen, lite spontant, på Norra för lek. Vi stannade å köpte Festis å muffins men blev en korv där med för att vi skulle klara oss. Va inte hemma förens 16.30... Så det vart en heldag där, härligt i strålande sol.
Här har Novis ritat mej💕

Vi hittade ett träd (stubbe) som liknade Pippis sockerdrickaträd👍 

Å idag har Novis fått tugga tuggummit för första gången, sååååå stolt va hon💕Cirkus

Igår va vi på cirkus, Cirkus maximum. MorfarOla hade fått biljetter från jobbet. Novis satt som sist, som ett ljus i två timmar. Det va allt från jonglörer och clowner, akrobater och hästar till magiker som trollade bort tjejer. Ja väldigt uppskattat en lite Nova. Å även mamman tyckte det va bra.

I pausen va det ponnyridning.

V.21-V.36
Mys morgon

En segdeg morgon i segersjön. Regnet smattrar mot sjön och vi har inge planer alls idag, bara gö det vi vill när som. Har precis avslutat frukosten å Novis leker bäbis med morfar medan jag ligger på soffan å bara har det skönt. Just nu tror jag att jag stannar tiden för en stund💕


RSS 2.0