Ny dag

Jag å Isaac sitter å äter frukost, Novisen tittar på tv (hon har redan äte) Isaac provar smörgåsrån med smör på, rån har han fått förut men inte med smör å det va värkligen en hit! 
Smörkladd överallt!

Idag har vi inte så mycket planerar, kanske lunch på stan med PappaA å farmor. Sen får vi se.

Januari blogg

2012

Under tiden mamma inte orkar blogga har iaf jag lärt mej detta:)


2013

Jag och Novis diskar och jag vänder mej om två sekunder (som man inte ska göra...!) och var hittar jag Novis då?!


Jo såklart!

2014

Helt farsineran över Novas finmororik. Här tillverkas det halsband på löpandeband. 2015
Mamma när jag tittar på dej glittrar det i mina ögon. 

Älsakde unge, finns inga ord i hela världen som beskriver hur mycket jag älskar sej finaste älskar Nova😍

Onsdag

Efter lunch packade vi ihop oss å for upp till Norra för lek och bus. PrinsLucas och finaste Malin följde oxå med oss, tack för idag💕 

Sen åkte vi till pappa i bosvedjan för lite kaffe innan vi åkte hem till Fredsgatan igen. Midda intogs och Nova å Isaac lekte💕 Kvällen fortsatte med tårar då Novis börja fundera å tycker det är himla jobbigt med allt som är. Svårt för henne å sätta ord på det hon känner och allt blir mer eller mindre kaos med stora krokodiltårar. Älskade lilla hjärtat skulle jag kunna ta bort allt jobbigt för dej så skulle jag. Försöker på alla sätt jag kan svara på dina frågor och finnas där med den största famnen att kramas i när det är de du behöver. Det är när du somnat eller åkt till PappaA (som ikväll) som mina tårar börja rinna, det gör så ont att se dej ha det tufft. Älskade, älskade Nova💕 Du är den finaste lilla tuffa tjej jag känner, 2015 har vare ett tufft år även för dej och man måste få brytaihop ibland å så även du min skatt. Mamma älskar dej till månen och tillbaka så många gånger att det inte går att räknaJobbig kväll
Återigen blir jag påmind

https://www.facebook.com/erja.tikka.3/posts/1117933998246917Tillslut så

Efter mycket om och men kom vi iaf ut tillslut. Vi tog oss en promenad till sidsjön för att mata andarna (ja jag vet att det heter en and flera änder!) Vi va ute i tre timmar å bara myste i det fantastiska vädret
På vägen hem sen hände det dock en lite olycka, jag kunder inte sluta skatta hon såg så rolig ut. Å en tant som gick för bi skrattade lika mycket å sa att han trodde det va snö.... Men det va det inte utan det va yoghurt!
Stakars Novis å där stor mamman å skrattar åt henne, men det ska tillägas att hon oxå skrattade😂

Syskon

Hör att Isaac börjar vakna när jag håller på med disken. Novis säger att hon kan gå in till han. Å när jag kommer efter möts jag av detta
Då har hon gett honom nappen å lagt Isaac på sin arm så att han somnat om igen💙❤️ Älskade barn. 

Gladfis

Trotts alla baciller har vi fått sove riktigt bra inatt, välbehövligt för både mamman å sonen. Gick å la mej före 20 igår åså vaknade vi vid 6.00, bara vaken några gånger under natten så nu har vi samlat på oss många härliga sovtimmar😘

God morgon till er alla säger världens gladaste Isaac💕

Uppdatering om läget

Alla värden såg okej ut. Rosslig i lungorna men inget som är farligt åså va han röd i halsen så han har nog ont av det. Så vi är hemma nu å fortsätter att kurera oss. 

Lite nojig blir man nog allt när det går RSvirus, lunginflammation och så läser man att svininflensan är tillbaka.... Nej nu ska jag sluta noja å ta mej lite kaffe! 

Min lilla plutt💙

Älskade lilla Isaac

Sitter på akuten med Isaac efter en jobbig natt bestämde vi oss för att kolla upp det! Han verkar ha ont någonstans, för han är otröstlig vissa stunder. Allt hittills verkar okej iaf💙 En sköterska har kolla till honom och nu väntar vi på barnläkarn. 
💙Älskade lilla skrutt💙

Tuff dag

Liten har haft en jobbigt dag. Så snorig å hostig åså har han fått utslag på magen, röda prickar några stora å några små. Ringde 1177 för att rådfråga men kände mej lite halv dum... Fick känslan av att hon tycker jag va fånig som ringde för "några prickar". Men det är ju allt annat runtomkring med hostan snuvan å rosslet i kombination med prickarna! Jaja hon va trevlig iaf🙂
Sove till å från idag men vaknat av hosta eller av täppt näsa, nu har han somnat igen så hoppas på att han får sova några timmar i sträck nu.

Syrran har oxå haft en halvjobbig dag, lillebror har inte vare nån favorit i dag direkt. Han har åkt på en del tjuvnyp när hon tyckt att han gnällt för mycket eller att han "tagit" mamma för länge. Ville inte gå ut heller med Issac då det vare 15 minus idag så hon har såklart vare rastlös oxå. Vid 14.30 funkade det inte längre å vi klädde på oss ändå och gick ut en stund, hoppade i Elsaslottet och busade massor.


Nu fredagsmys för mamman med den största godisskålen ever!😀


Ååååå

Kaffe explosion!!!!

Sitter med en sovandes Isaac i knäet å ska ställe i från mej koppen med kaffe (som hunne blive kallt, som alltid innan man hinner tage en klunk). Tittar inte riktigt vart jag sätter koppen.... Så den hamnar på kanten av fönsterbrädan å när jag släpper tjongar den såklart i golvet. Kaffe precis överallt (Hade såklart en stor kopp och den va full!!!) Väggen, soffan, under soffan ja överallt va det kaffe! 

Efter lite slit sitter jag nu i soffan med en ny kopp å hoppas på bättre lycka nu. Som tur va va det inte en av de nya (dyra) kopparn men dock en av mina favomuggar...:( 

Sååå jävla klantigt!

Torsdag

En hel dag på vift igen, började på öppnaförskolan med lek, surr och kaffe. En styrde vi ut till min fina vän Sanna för lek, surr och kaffe. Stanna kvar på midda. Tjejerna lekte och bjöd på gofika. Dom tittade även på lejonkungen har nog aldrig sett Nova sitta så still någonsin så länge. Hon va helt fascinerad av filmen, så fin och väldigt bra musik. Va inte hemma förens 20 ungefär.
Isaac och Wilma "lekte" oxå💕

Men nu få de ge sej

Dessa baciller verkar inte vilja lämna Isaac, han va på bättringsvägen men inatt verkar det som att det tagit om igen. Snorig, hes, hostig och allmänt gnällig. Lilla hjärtar💙 Somnade precis om i min famn men sover oroligt för snuvan är konstat, spelar ingen roll vad jag gör så är ändå näsan igene. 

Blir en lugn helg utan större ovationer, kurera liten står endast på schemat💕

Tröttaste lilla familjen

Isaac somnade 18.30, Nova nångång runt 20 snåret å jag på soffan runt 21.

Vaknad av att PappaA ska åka hem, borsta tänder å sen är det god natt!

Tack för idag!

Tackar

Ännu en god natts sömn å mamman är påväg tillbaka på banan igen🙂 Igår åkte vi hemifrån vid 10 å va inte hemma förens 22. Öppnaförskolan, träffa faster, bus med morfar åså avslutande vi med midda hos PappaA. Va kvar till Novis somna (som hade svårt att komma till ro) så va inte hemma förens 22!!! Nova och morfar har projekt på G!

Idag har vi intage drakborgen tillsammans med morfar. Började med frukost på Ikea så vi skulle orka med en dag här. Isaac har vi skrivand stund tvärslocknade i min famn.

Frågan är vem som har roligast, mamman, morfarn, Isaac eller Novis😂

Känner lugnet

En god natts sömn å på det oxå sovmorgon till 07.00. Utvilad mamma = mycket gladare mamma. Känner just nu lugnet men en kopp kaffe. Nova tittar på Frost å Isaac sover å här sitter jag i köket alldeles för mej själv🙂 Mysigt att höra de små sovande andetagen och Novan som sjunger alla sånger. 


Men allt har inte gått smärtfritt idag då det återigen är stop i avloppet! Men denna gång i köket, ringt å felanmälan så hoppas på att det kommer någon ganska så snabbt.

Sen blir det nog öppnaförskolan en sväng idag. 

BusenIsaacs nya grej, att öppna kökslådorna och "ajaj" skattar han mest bara åt😂 Två gånger har han lyckats gö illa sej. Igår slog han i läppen så det blödde och här om dagen bonkade han i pannan, måste fixa nått stop! 

Nätter

Två nätter i rad har vi/jag inte sove i princip nått allas! Vem behöver sova egentligen? Jo jag!!! Mitt sjuka sömnbehov behöver verkligen fyllas på.
Livet som tvåbarns mamma😂
Idag ska vi/skulle vi besköt en förskola men vi får se hur det blir när Novis vaknar. Hon hade jätteont i magen i natt å va vaken flera gånger så hon får sova tills hon vaknar. Om hon inte vaknat innan nio ringer jag å avbokar för då blir det vara stressigt. Vi ska iaf åka hem till bosvedjan en sväng för att hämta några fyllor. Dels till tv-rummet å dels till frådet. 

Hade nog helst velat sove mej igenom denna dag, eller iaf en stund. Men det brukar var så att när Isaac är redo för att sova igen runt 8 brukar ju Novis vakna å då är det bara till att hincka kaffe å låtsats att man är pigg. 

Sova är överskattat. !

Jag får dagligen stå till svara för varför jag väljer att ha Novis hemma med oss på dagarna. Jag börjar själv tvivla på om jag gör rätt. Men efter att läst detta blir jag påmin om varför. Blir oxå påmind om varför jag själv blev sjukskriven för att jag va för trött och inte orkade påfrestningarna på jobbet/förskolan efter att jag jobbat mindre än ett år (8 månader)! 

Jag väljer att ha Novis hemma för att det är såhär förskolan tyvärr ser ut idag. 


http://m.gp.se/nyheter/goteborg/1.2959042--barn-behover-inte-forskolan-som-den-ser-ut-i-dag-?utm_source=gp.se&utm_medium=referral&utm_campaign=redirectLugn och skön kväll!?

Haha i vilken värld då? Inte min iaf!!!
Hade mysigt eftermiddag främmande då faster å kusin va här. Även Novis å PappaA kom hit. Isaac är fortfarande väldigt förkyld å nu med en jävla hosta oxå. Båda barna somna gott men Isaacs hosta å täppta näsa väckte upp han ganska så fort igen (såklart precis när PappaA åkt hem till sej) Typ omöjligt för honom å somna om. Lyckas nästa få honom å somna så hör jag hur Novis börjar prata å grina omvartannat i sömnen. Bara å lägga ner Isaac och gå in till henne, ta med henne ut till soffan å försöker lugna henne (mardrömmar) samtidigt som jag hör att Isaac blir mer å mer arg på att behöva ligga själv i som säng.... Tänk om man kunde klona sej... Vissa dagar är det verkligen tufft att vara själv, ikväll är en sån kväll! Tårarna bränner bakom ögonen men det hjälper ju inte två ledsna barn att mamman oxå är ledsen. Nu sover iaf barnen å jag hoppas att dom tänkte gö det några timmar så jag oxå kan få blunda en stund. 

God natt! 

Ändrade planer

Tanken va att vi skulle åkt upp till stugan ikväll men med tanke på temperaturen (-17) och två förkylda barn valde jag att stanna hemma istället. Novis åkte till PappaA för fredagsmys å Isaac och jag har huserat med mormor och morfar som kom hit å åt midda med oss💕 Lyxigt att kunna komma över på midda en fredagkväll, har lixom inte haft det så sen jag flyttade hemifrån (vet att jag sagt det förut, men jag uppskattat det så mycket) Mina föräldrar är guld värda. Vad skulle jag gjort utan er💕 
To the moon and back

Två sjuklingar

Två sjuka barn å en trött mamma (som vanligt...) Isaac somnade vid 23.30 igår å precis när jag lagt huve på kudden vaknade Novis å va ledsen, när hon somnat om vaknade Isaac igen men somnade om relativt fort. Man kan ju tänkt att han sover lite längre på morgonen när han vare vaken så länge men icke. Han är som Skalman fast tvärtom, istället för sovklocka har han en vakna klocka som är inställd på 06.00 å den verkar inte gå att rubba på!!! 

Idag har vi en mysdag hemma då båda barna är snoriga, febriga å allmänt hängiga. 
Här har vi bäddat ner oss och myser till en bra film, två sekunder efter detta kort tvärslocknade Isaac. Så Novis å jag dukade fram lite fika och fortsätter mysa till filmen. Det är ungefär vad energin räcker till idag! 

God natt


Här ligger vi, Isaac och jag! En febrig liten kille som inte kommer till ro💕

Lugn hemma dag

Isaac sov hos PappaA inatt så att jag skulle få sova då han vare orolig några nätter nu. Åså började PappaA inte förens 9 så det var riktigt skön sovmorgon, dock slog Novis upp ögonen vid 06.50.. Trodde jag skulle börja grina men lyckade så henne å somna om "det är mitt i natten försök somna om igen" å det funkade🙂 Vaknade av att Isaac och PappaA kom 08.15 så skönt och välbehövligt för mamman. 

Dock vaknade Novis och va rosligt, snorig och allmänt förkyld så idag har vi inte gjort många knop. Pysslat, myst, lekt å tvättat Vart en mindre rolig toainsident på eftermidda då det blev stop! Vattnet rann inte undan och det kom upp bakvägen i golvbrunnen under badkaret å jag kan meddela att det inte luktade hallonbåtar direkt!!! Som tur va kom det en kille från Mitthem relativt fort å det va lätt fixat med riktiga verktyg. Men blä vad det har luktat! Såklart vart Novis bajsnödigt under den tiden vi väntade på att killen skulle komma... Så vi fick gå till grannen för att låna toan😂👍

Ikväll har vår bästa mormor vare här medan jag va å tränade, kändes som evigheter sen vi sågs då hon vare hos Moss💕 Mysigt att får låna henne lite, även om det mest va barna som hon träffade, vi ses till helgen igen😘
Pyjamas killen✨

Snö

Massor med snö har nu nått Sundsvall äntligen. Igår snöade det hela dagen å vi va ute i tre timmar å bara leket alla möjliga sorters lekar. 


Å bästa leksällskadet hade vi oxå, vår alldeles egna morfar💕

Jobbig natt

Trött, tröttare, Therese. Så jävla trött efter denna natt. Isaac har vaknat från å till hela långa natten, vare orolig och allmänt missnöjd. I strax innan 06.00 kommer världens plog och kör utanför så det bara smäller å såklart vaknar lillemannen av det. Jaha bara å kliva upp å intala sej själv att man är pigg. Fast det känns som att man skulle kunna sova i tusen år!!! 


Trotts föräldrarledighet

Så var alla helg över för detta år, nu laddar vi för 2016 å jag hoppas att detta år kommer bli lite roligare, lite bättre, lite mindre tårar, lite mer skratt å massor av härliga stunder med släkt, vänner å familjen. 


Ganska så skönt att alla helger är över nu, att komma tillbaka till rutiner och vardag igen ska bli riktigt skönt. Även om dagarna ser ganska så lika ut när man har en lite så känns det ändå på nått sätt i kroppen att vardagen börjar infinna sej igen. 

Ojdå

Somnade visst med Isaac en timme. Det är så himla skönt att somna en stund på dagen. Vart sent i fredags kväll då morfarn va ute på äventyr och kom hit å sova sen. Så jag hade fixat lite fika när han kom så va väl i säng strax innan 00.00 åså va Isaac som vanligt vaken för 06.00 å sen susade dagen på med massor av roligheter.

På nordichallen här i Sundsvall annordnades det en familjedag för fjärde året i rad. Väldigt trevligt och välorganiserat. Första gången vi va där men kort säkerligen komma tillbaka fler gånger om det finns möjlighet. 
Novis på discot

Efter va vi väldans så hungriga så vi köpte med oss kinamat å åkte till Fredsgatan. Vi åt och Novis bjöd på show innan hon somnade

Vart en rätt sen kväll igår med åså tidig morgon såklart! Riktigt, riktigt skönt att somna en stund nu. 

Om en stund kommer morfar hit å äter midda med mej och Isaac innan han ska hämta mormorn som vare hos Moss i Göteborg några dagar. 

Galet

Tittar ut på termometern å får en mindre chock. Dom hade lovat lite mildare väder idag, runt 10. Fel gissat delux kan man säga. Min termometer visar just nu -23!!! Galet! Tro om man vågar sticka ut näsan alls idag. 

Dagen i bilder💕
Stanna tiden

Sitter å tittar på bilder på en lite (väldigt liten) Isaac. Trotts att det bara är 6 månader han kom till oss kännas det som han alltid funnits här. Han va så lite, så lite. Dagarna innan han kan till oss va lite dramatiska och vi for inåut på BB som galningar å när vattnet gick va vi ju på akuten för Novis hade gjort sej illa nära ögat. När jag skulle knäppa fast Novis i bilen för att fara runt huset, från akut till ögonläkaren, går mitt vatten. Minns att jag stod å skratta å sa till PappaA att nu går vatten å han trodde mej inte. Så där stod vi på parkeringen vid akuten men en Novis som hade gjort sej illa å jag med en bäbis påväg! Vi kunde inte annat gö än å skratta. 

Dock kom han ju inte förens dagen efter med igångsättning då värkarbetet aldrig kom igång ordentligt. Saknar

Att känna att det är fredag, jobbveckan är slut å man tar helg (även om det inte riktigt vare en vanlig vecka denna vecka) 
äter nått gott tillsammans, kanske öppnar en flaska vin, dukar fram fredagsmys till barnen å när dom har somnat kanske man tittar (läs somnar) till en film tillsammans. 

Har idag plockat fram lite gott, dricker bubbelvatten (värt att öppna en flaska vin själv...?!) men det är inte sammasak. Isaac har somnat å Novis är hos PappaA. Saknar så himla mycket, tårarna bränner när jag skriver. Försöker  vara stark och tänka positiv men det är inte lätt alla gånger när man helst av allt bara vill vakna upp ur denna mardröm. 

Kylig dag
Vi trotsade kylan och va ute en stund iaf. Å det bästa va ju när håret vart vitt ❄️"Nu är jag Elsa på riktigt"❄️

Vaknaste kille i stan

För tredje kvällen i rad är Isaac väldigt pigg å vaken. Mamman vill sova men sonen tänker annorlunda. Tur han är så söt✨


Kallt

Idag känns det tillomed inne hur kallt det är ute. Termometern visar -20 just nu. Har skruvat upp elementen till max å tänt massor med ljus. Går omkring i pappas megatjocksockar som räcker ovanför knäna åså extra tjocktröja på mej. Helst skulle jag velat legat kvar under varma duntäcket men Isaac höll ju såklart inte med så för att inte väcka Novis va det bara å kliva upp. Men sov morgon till 07.01! Utvilad mamma!? Allt är ju relativt 🙂

Ha en fin dag✨Å vilken dag det vart sen

Trott att starten på denna onsdags inte va den bästa så repade den på sej ganska så snabbt. Gjorde en nödlösning å tog grädde till kaffet, PappaA tog Isaac så jag fick sova mej en stund till. När Novis vaknade bestämde vi oss för att inta himlabadets bassänger, vi å resten av Sundsvall. Isaac tycket det va hur mysigt som helst att bada å Novis är ju vilddjuret själv i vattnet. Dyker, hoppar å far, åker rutchkanor själv å vill aldrig kliva upp. 

Vid 15 kom morfar å hämtade oss (Saaben va inte så samarbeta villig idag då termometer visade -17!) vi packade iväg oss å for till fastramastra å kusinerna för gomidda, spel å surr. 

Med oss hem fick Novis ett superfint litet bord å två stolar som min kusin haft. Självklart skulle det provas på stubinen när vi kom hem.
Välkomna å fika hos Novis nån dag🙂

Obra kombo

Sen kväll, Novis vaken vid 04.23, Isaac tyckte det va morgon 05.53 åså ingen mjölk till kaffet! Hummmm ingen vidare start på tagen. Hoppas på att den lilla surrkusen snart somnar om så mamman oxå kan gö detsamma. 

Kommer inte ta mej upp imorrn!!!

Träningsvärk delux imorrn har jag en känsla av, tog mej knappt upp för trappen, vill inte ens tänk på hur jag kommer känna imorrn😅

Men kul som satan är det iaf, nu är jag igång, bara resten kvar nu😀


Seg dag

Inte på topp idag men det kan man ju inte va alla dagar heller. Jag å Isaac va ner till stan en sväng iaf, bytte en tröja och va in på royal design. Fick ett presentkort där av PappaA och barna i julklapp. Men mej hem fick jag 4 väldigt fina FilippaK muggar💕 Så fina, dock fick jag bara två med mej hem idag, de andra två får jag hämta nästa vecka då de fick beställa eftersom de va slut. 
Sååååå goda att dricka kaffe ur, mamma å pappa har sånna å det är mina favorit muggar, men har själv tyckt att de vare alldeles för dyra. Men nu hade jag ju som sagt presentkort så då slog jag till. 

Välkomna på fika nån dag🙂

Konstig uppånerdag

Blir arg på mej själv att jag tar åt mej så mycket. Att jag inte bara kan lägga bort saker och gå vidare utan att älta allt in i minsta detalj... 

Annars har Isaac å jag mest bara tage det lugnt idag. Vaknade ju hos Annelie imorse å efter kaffe, surra å lek fortsatte vi hemåt. Sov på soffan när Isaac somnade å sen har vi städat undan julen, diskat, plockat och donat. Så nu är vi redo för ett nytt år! 

Igår såg jag att Issac börjar få två små tänder i nederkäken, två små risgryn tittar fram nu. Som tur är verkar han inte ha ont eller vara besvärad över att dom kommer. Liten börjar bli större💙Lagom söndag

Frukost och morgonmys med mamma och pappa innan dagen kickade igång
Hade inga direkta planer med dagen har gått i en väldigt fart ändå. Spontanfika hos Annelie å tjejerna med mamma och pappa. Tjejerna ville så gärna åka skridskor så sagt och gjort vi traskade iväg till skridskobanan.
Skjutsade sedan lilla mannen till PappaA innan jag å Novis fortsatte till Max för midda med Annelie, tjejerna å pappaO Novis fick sedan äran å följa med dem på teater "Cirkusflickan" å den va såååååå bra🙂
Påvägen hem fick de tre tjejerna för sej att vi skulle ha en "sleep over" så sagt och gjort halv 8 packade Novis å jag varsin väska tog täcken med oss å traskade iväg 2 minuter längre upp på gatan.
Nu sover alla barnen gott å mammorna ska äta räkor.Over and out! 

Morgon på Fredsgatan

Isaac är som galen i granen, kör runt i gåstolen och får en jäkla fart! Man hinner inte riktigt med, ögon i nacken hade som vare bra😂 Granen rycker nog snart, den är fin men har nog gjort sitt för detta år. Igår när familje va här och satte upp novis nya säng fixade även papp en grind till mej. Bor ju i lägenhet men finns en trapp ändå så en grind är ett måste nu när Isaac tar sej fram överallt i gåstolen. 
Vilken dag

Mitt på dan va vi iväg å åkte skridskor, så duktigt Novis. Svårt såklart men med lite träning så kommer hon snart flyga fram 

På eftermidda va jag å hämtade en säng åt Novis som hon fått av mormor och morfar. Så nöjd och glad Novis kan jag lova, så nu sover hon gott där💕

Isaac har haft träningspass idag, tränat på att sitta själv. Helt galet vad tiden bara springer förbi, hinner som inte riktigt med. Nyss va han ju bara en lite skrutt å nu kan han snart sitta själv!


Nytt år

2015 har inte vare ett lätt år, mycket har hänt och stora förändring i livet har skett som jag inte haft någon större kontroll på. För ett år sedan vändes livet uppåner totalt och känns fortfarande som att det är det. 

Samtidigt som jag va gravid med Isaac va allt annat runt omkring kaos. Så svårt att fatta det jag faktiskt tage mej igenom detta år. Så många tårar som rullat på kinderna. 2015 skulle bli ett av det bästa året då vår underbara lilla son föddes. Å det har det oxå vare. Så mycket kärlek och glädje du ger mej lilla älskade Isaac, samtidigt som det för så ont att behöva dela på dej och din finaste syster. Att inte få ge er samma trygga uppväxt med båda föräldrarna under samma tak gör så ont på många sätt. 

2016 är nu här och jag hoppas att detta år känns lättare. Allt för er mina finaste barn, allt för er. Till månen och tillbaka


💕

Så sant

Vår älskade morfar som har ett hjärta av guld i alla lägen. Vi älskar dej morfarRSS 2.0