Prov bloggar från nya appen!

Så här sover lillhjärtat och det borde jag me gö så vi orkar me morgondagens besyr.


Nära nu

Gos sover, Andreas kör och jag sitter här och bloggar. Snart hemma, passerar Hudik nu.


En liten fråga

Jag äter just nu Cerazette (Mini-piller) för det är det man kan äte när man ammar, men jag tror inte att NovaHjärtat mår så himlans bra av det, eller snarare att min mjölken inte blir okej. I Fass står det att mjölkproduktionen inte ska påverkas men när man läser kommentarer från andra mammor så beskriver dom just att mjölkproduktionen minskar me dessa piller. Igår hade vi en riktigt arg Nova och jag förstog inte riktigt va det var förens på kvällen när jag läste detta, då fick hon amma massor och sen va hon hur nöjd som hellst. Och i natt har hon vaknat varannan timme för att hon vare hungrig. Och det kan ju vara därför hon har vare så orolig på nätterna den senaste veckan (som jag skrev om förut i veckan, att hon bara härjar när man lägger ner henne) Va ungefär samtidigt som jag började med pillrena som detta började. Så är det nån annan som upplevt samma sak?

Vill ju hellst inte ta hormoner överhuvudtaget men finns ju som inget bra alternativ, för jag vill inte ha en kopparspiral heller då man blöder mer av dem.

Nej nu har jag en hungrig Nova igen!


Just nu hemma hos oss

Packat och klart.. eller vänta lite nu inte riktigt va? Nej okej då nu va jag som Sven.. Jag har ju inte ens börjat, men jag, snart!


Myspys dag

Idag håller jag mest på att fixar och donar inför Sundsvalls färd imorrn, måste tvätta och diska. Men främst fortsätta me inbjudningarna till dopet!

Men mest av allt ska vi mest bara mysa idag

Nova älskar att bada



Jag fick ringa polisen.

Igår hände det nått himlans konstigt, nått som man inte riktigt är men om varje dag. Jag och Nova var ute på prommis och när vi nästan va hemma kommer det en tjej nerrullandes för en slänt (lång och ganska så brant) när hon rullat ner låg hon kvar på trotoarkanta och småpratade för dej själv. Hon hade någon sorts utvecklingsstörning, så samtidigt som jag går fram till henne för att höra om hon behöver hjälp är jag livrädd för vissa av dom men en sån diagnons kan ju vara ganska så aggresiva, men jag kunde ju inte bara lämna henne där på backen. Så jag går fram till henne och hjälper henne upp på fötter, men hon tittar bara ner i backen, värkar allmänt förvirrad (kanske av att rullat ner får en lång slänt?) Försöker få henne att berätta vad hon heter och var hon kommer ifrån men det går inge vidare. Det kommer den kille till på cykel som hjälper mej att leta efter någon anhörig, men det går inte heller särskilt bra. Så tillslut har jag inget val än att ringa till polisen som skickar en bil, två min senare kommer hennes personal. Det visar sej att hon har rymt från dagverksamheten en bit därifrån och hon var jätteblyg så det va därför hon inte prata med mej. Så det va bara att ringa tillbaka till polisen och säga att de anhöriga dygt upp så att dom inte behöver komme.

Så i slutänden slutade allt gott. Ettlitetäventyrvardetallt=)


Så kan det vara

Gu sååå himlans trött man kan vara. Nova har börjat me nått nytt, hon härjar omkring i sängen och kommer inte riktigt till ro när man lägger ner henne. Men så fort man lyfter upp henne är hon hur nöjd som helst och somnar på två sekunder och så lägger men ner henne och vad händer då? Jo samma ska igen hon härjar, man lyfter upp hon somnar på två sek, men lägger ner, hon härjar, man lyfter upp, hon somar på två sek... Har flera gånger försök att låte henne ligga kvar men då härjar hon bara omkring tills hon är klarvaken och då är det svårare att får henne att somna om! Kan bero på att hon är förkyld, så i natt la jag en kudde under hennes madrass så att hon skulle komma upp en bit men det hjälpet inte speciellt mycke!
MEN nu minsan går det alldeles utmärkt att lägga ner henne, bara för att mamman har annat för sej och inte sover. Hon somande när hon fick mat och nu va det inga som helst problem att lägga ner henne. Ja det är inte lätt och man är sjukt trött, men jag ÄLSKAR henne nå så himla mycke, Så fort man tittar på henne så försvinner tröttheten på två sek och hjärtat fylls av värme ♥

Måndagmorgon.

Fixar och donar idag, göra klart inbjudingarna till dopet så att dom går iväg i veckan. Fylla i papperna om namn anmäla för lille skrutt så att hon blir registrerad. Vi har inte riktigt vare ense om alla namn så det har tage lite tid...! Ringa försäkringskassan igen.... börjar bli lite smått galen! Ringa till fotogubben i Sundsvall så vi kan knäppa kort till Sundsvallstidning och Dagbladet. Sen måste vi nog till affärn en sväng me.

Ha en fin måndag!

Älskade lilla gosen som idag blir 11 veckor



Älskar dej så himla mycke!

Beroendeframkallande

Fenomenet Wordfeud har nu nått även min Iphone, det bästa tidsfördrivet för en ammande mamma. Tussan84 så spelar vi=)

Bildkavalkad

Mostersmys


Tränar på att vissla

Å i bland är jag ganska sur!

Myser i vagnen

Vill bara säga HEJ!


Sjukstugan

Igår skrev jag ett inlägg om sjukstugan som har anlänt till lilla familjen. Men när jag skulle publicera det så hängde sej datonfan.... Så nu gör jag ett nytt försök idag. Andreas har vare hostig och allmänt snorig en vecka nu (vilket han ifs inte erkänner) och i går natt vart skrutt snorig och i natt åkte jag oxå på det... Men jag trottsar nog och far ner på stan en sväng idag, behöver gå på apoteket och så skulle skrutt behöva strumpbyxor.


2011-09-21

Sådär då va efterkontrollen utför och allt såg bra ut, precis som det skulle. Det enda biverkningar jag har är att jag toksvettas jämt (känns det som iaf) men det är nog för att jag ammar, men det är inge kul ändå!

Funder på att sätta in en P-stav men BM tyckte först att jag skulle prova minipiller som innehåller samma saker som P-staven, bara för att prova först om det funkar för mej. Det som är kurkset är att jag måste komma ihåg att ta dom så pillren bara... och inte nog me det hellst ska jag ta dom med extakt 24 timmars mellanrum! Good Luck!




En helg me lillstrumpan

Kass uppdatering nu!

I helgen hade vi moster/Lillstrumpan här hon kom i fredags me flygen och for "hem" till Göteborg i måndagsmorse. Andreas skjutsade henne till Arlanda, innan dom for frågar han om hon hade med sej allt. JAAA det har jag. JA säger han det viktigaste ändå är ju plånboken och mobilen. Hehe ja det är det ju. Väl framme på arlanda märker lilla lillstrumpan att hon har glömt mobilen... tänka att det behövs en mamma Palm som frågar henne om sånt annars glömer hon... Precis som sin far=)

Annars så har vi haft en supermysig helg. Lördagen spenderade vi på stan och åt lunch på Cupido där dom har himleska sallader (åt även lunch där i fredags=)) sen på söndag tog vi bilen och for på en liten roadtrip ner till Barkarby. Tittade på Old Molly kläder och sände tusen tankar till Jossan

Igår eftermidda kom finaste Annelie hit för en lite övernattining, mysigt att få rå henne några timmar iaf=)

Vidare idag har vi vare hos läkaren me lilleskrutt, såndär kontroll och allt så toppen bra ut (värme i mammahjärtat) Hon hade även gått upp 600 gram till på två veckor, så nu väger hon 6690 gram och är 60,5 lång. Imorrn är det dax för mamman att gå på efterkontroll, lite sent men det vart så eftersom att vi for tillbaka hit till Uppsala. Efter det blir det en eftermidda me Jo och fika på stan innan det är dax att hämta upp mamma och pappa efter en vecka i värmen.


Finaste gosen

Har den finast lilla gosen som har sova riktigt bra inatt, äter just nu sen hoppas jag på att hon somnar om nån timme till. För trotts att gos sove bra har inte jag det, vet inte riktigt varför. Va himlans trött när jag gick och la mej vid halv 10 men sen kunde jag ändå inte somna. Konstigt!

Emmys goaste musli

Idag tog jag och gjorde en ny musli som vart bra mycke bättre, och så tog jag bort nötterna så att Ida kan äta av den i helgen.

5dl Rågflingor

5dl Havregryn

100 gram Mandel (gavt hackad)

2dl Solroskärnon

1dl Cocos

1dl Linfrön

1dl Råsocker

2dl Vatten

5mask (msk) Rapsolja

3dl Russin (ej i ugnen)

Torkad frukt efter smak (ej  ugnen)

Blanda allt och lägg på en plåt, rosta i ugnen 20-30 min på 200 grader. Rör om mellan varven så att det inte bränns. (och för gudsskull glöm den inte!)

Om du vill att den ska vara glutenfri så byt ut rågflingorna mor boveteflingor, och havregrynen mot glutenfria havregryn.

Skulle ha vare en bild här men den vart inge bra så ni får fantisera själva hur den ser ut.



 


Dag som natt.

Efter en relativt vaken natt och en vaken dag hoppas jag nu att lillhjärtat kommer till ro efter ett bad och lite mat. Hon har vare tröttare än tröttast hela dagen men har inte riktigt komme till ro, hon somnar i famnen men så fort man lägger ner henne har hon vaknat.



Skrotan älskar att bada, denna bild är tagen hemma i Sundsvall där det finns ett badkar, här nere i Uppsala har vi bara en badbalja men hon tycker den är minst lika mysig♥




Då va den här klanten i mej framme igen!

Jaha så va klant jag framme igen... Skulle gö musli tidigare i kväll, den himelska Emmy muslin och allt var frid och fröjd. Rörde ihop mina ingridienser, la upp allt i en ugnsform och in me allt i ugnen. Ställde ingen klocka (av förklarliga skäl då vi inte har nån) hade stenkoll dom första 10 minutrarna sen vet jag inte riktigt vad som hände... 40 min senare börjar det lukta lite konstigt.... en hel harang av svordomar och en kolsvart musli blev resultatet... Nya tag imorrn!

Mam och pap

Har precis sagt hej då till mamma och pappa nu. Andreas skjutsade iväg dom till arlanda och terminal 5 för vidare desstination Grand Canaria, landar på Las Palmsa 13.20 för att ta sej vidare till San Augustin. Ja som ni hör är jag inte ett endaste dugg avundsjuk.... Jag är nog me dom i värmen lite ända på ett hörn ba:)

Just nu


Egentligen för FB men det bryr jag mej inte om

Din syster är din första vän i livet. Ingen kommer någonsin förstå din galna familj som din syster. Även om ni inte träffas eller pratar så ofta du vill, kommer hon alltid att vara din vän . Din syster håller din hand en liten stund, men hon håller ditt hjärta i en livstid.

ÄLSKADE LILLSTRUMPAN



Familjen

Sitter här och knåpar på inbjudningskort till Novas dop som vi ska ha i mitten av November. Men det är inte allt för lätt då jag har en dam som inte är allt för nöjd idag. Hon är så sällskapssjuk för det mesta är det bara mys men när man har saker man vill gö är det lite svårare.

Annars väntar vi på att mamma och pappa ska komma hit. Dom kommer och sover här hos oss en natt innan dom imorrn far vidare mot Grand Canaria... Inte ett dugg avis nej då!!! Sen mellanlandar dom här igen påvägen hem nästa ons =)


Och till helgen kommer lillstrumpan hit och förgyller vår helg, tanken  var att vi skulle gå på The Ark på grönan men hon åker inte förens fyra från Göteborg så det blir så sent och sen vill jag inte lämna lillhjärtat så länge heller. Att pumpa ut för en hel dag känns inge kul alls. Efter som att det är deras sista, sista spelning lär man ju måsta vara där från morgonen om man ska komma in över huvudtaget.



Och på mån kväll kommer fina Annelie hit för att sova över en natt.

Och sen på ons kommer ju som sagt mamma och pappa hit igen.

Mycke mys bara.


En dag som denna

Har precis avslutat en härligt god och välförtjänt midda på IKEA. Nu till Ica för att hämta filmen som han i huset lämnade på fel Ica imorse (så nu är det svart på vitt: han lyssnar inte!) sen hem och mysa framför tven innan det är god natt. Hoppas på en sovig natt!

Livet me en liten Nova.

Det är mitt i natten och jag är tokhungrig! Det här me att amma på nätterna (och dagarna) gör mej både törstig och hungrig. Så nu sitter jag här med en halvt sovandes halvt ätandes liten skrutt medan jag själv är: Trött (nått så djävulskt) hungrig, törstig och kissnödig... Ingen bra kombo. Längtar tills hon sover hela nätter! Nu god natt.

Kärlek

För två månader sen hade jag värkar me knappt två mins mellanrum, 22.23 blir vår lilla skatt två månader.

Nu rullar vi!

Jag och Nova är ute på äventyr, sitter just nu på tåget påväg mot Sthlm. Som tur va så fanns det en vänlig själ som hjälpte oss på, så nu hoppas jag att det finns en lika vänlig själ när vi kliver av annars blir det till att vända om me samma tåg tillbaka till Uppsala... åååå det vill vi INTE!!! Först ska vi hälsa på på jobbet, tanken va att jag skulle lämna tillbaka nycklarna men dom hänger så fint kvar hemma.... Klant jag!!! Sen ska vi träffa tjejerna för lite fikamys nånstans på söder. Nu rullar vi :)

Regnet det bara öser ner

Efter att haft en inne dag pga regn tog jag och Nova en promenad för att få komma ut en liten sväng iaf. Vi kom halvägs sen började det regna igen och eftersom vi inte skulle gå speciellt långt så tog jag inte skötväskan och i väskan så låg såklart regnskyddet till vagnen... Så det slutade me att vi fick ställa oss under en gran för att få lite skydd. Så innan vi hann hem va både jag, Nova och vagn dygsura. Nu god natt!

Klant jag

Japp klantig som man är... Skulle laga min hårborste me kontaktlim, ja jag vet kanske inte den bästa idén jag haft men det funkade iaf, ja det va inte det som va det klantiga utan jag lyckades få lim på båda tummarna och båda pekfingrarna.... jaha ja det e ju inte världslätt att få bort kontaktlim... vatten - fungerar ej... nagelackbortagning -  gjorde det kladdigt men den försvann inte... nagelacksbortagning i kombination med en nagelfil - funkar! (hyfsta iaf)

Klart (nästan iaf)

Så va städningen klar, fare runt som ett jihu.

Skrutt har hunne bada och just nu sitter hon nöjt i sin gungstol.
 

Jag har bara disken kvar sen så kan jag vara nöjd me dagen jag me och bara njuta av lite SATC.

God morgon

Vilket piss väder det va idag då...Kul, nja jo det kan det ju va, beror ju på va man tar sej för inne stället. Blir en dag me lite städning och sen bir det nog SATC-maraton. Men det får minsan sluta regna tills ikväll för då ska vi grilla me Jo och E.

Men innan dagem drar igång blir det frulle.


Varför? Därför!

Jo jag vet att det bli mycke skrivade om lille skrutt nu men det är så mitt liv ser ut just nu, skrutt är nummer 1. Å jag tänker att dom som tycker att det bara är dravligt och trist behöver ju faktist inte läsa heller. Blir mycke om skrutt för att mormor, morfar, farmor och farfar hemma i Sundsvall, lillstrumpan i Göteborg och ni andra me också ska kunna följa oss trotts att vi inte pratas riktigt varje dag och ännu mindre ses varje dag.

mormor och morfars mys



vår Super Nova


Födelsevikt
2988 gram Födelselängd 50 cm

5 dagar 2970 gram

9 dagar 3290 gram Längd 51,5 cm

2,5 veckor 3710 gram Längd 52,5 cm

3,5 veckor 4230 gram Längd 55 cm

4.5 veckor 4580 gram Längd 55,5 cm

5,5 veckor 5000 gram Längd 56 cm

6,5 veckor 5380 gram Längd 57 cm

8 veckor 6070 gram Längd 59 cm

Viktkurvan pekar rakt upp, 6 kg ren kärlek








Vet inte hur jag ska kunna tacka.

Tusen miljardes, miljoners tack för alla fina pressenter som Nova har fått under sina 8 veckor som hon har vare här me oss. Tillochme ända från Australien har lilla Nova blivit ihågkommen. Från gudmor i Dalarna har det komme fina paket. Tack för alla fina kläder, blöjtårta, bokstäver, gossisar och allt annat. Ett extra stor tack till min fina kusin Lotta och hennes Göran för alla kartonger me kläder som vi fått ärva av Tildamaräng och Philip.

2011-09-04

Igår va vi på loppis och hittade en till amningskudde, skulle egentligen gått på 400/500 hundra jag betalade 80 och den ser inte ens använd ut. Sen tog jag och gjorde Ninas kladdkaka delux men det slutade me att den vart svart... Å så ska den inte se ut!!! Så det va bara att bege sej till affärn för att inhandla mer choklad så att jag idag kunde för om och göra rätt! Just nu ser den himlans god ut men vi får se... Vi inväntar fika gästerna så får vi provsmaka den då.

Jaha

Dagen har varit väldans så lång, vet inte riktigt varför det känns så kanske för att jagvare så himlans trött. Hade hoppats på en riktig sov natt men det har redan spruckigt.... Damen åt MASSOR innan hon somnade vid halv 10 och då gick jag också och la mej, tänkte att nu får jag nog sova ensisådär 4 timmar iaf... men ändå sitter jag nu här me en liten skrutt. Men vänt! Kan det va så att hon somnade om igen?! Jag säger god natt.

myspys me bästaste bästa moster


En dag me Em

Har haft en riktigt bra dag me finaste Em. Hämtade henne vid tåget runt 11 så for vi hem till oss och drack kaffe (inte jag dock...!) sa hej då till pappa Ola som for hem till Sundsvall igen efter en natt här i Uppsala. Em och jag tog oss ner på stan för att möta upp me Andreas och intog lunch i form av sushi buffé:) Skuttade runt på stan en sväng och hittade en fin body åt lillhjärtat. Vid 17 for Em hem till Sthlm, tur det inte är så långt tills på sön då vi ses igen:) nu ska jag lägga igen mina blå efter att ha tjusovit ett tag på soffan. Sov gott!

RSS 2.0