En varm dag.

Vi rullar vidare... fötterna är som fotbollar å fingrarna som korvar. Dagen har jag spenderat med finaste Annelie, lunch mys på stan. For en sväng till Birsta för att kolla på en skötväska, finns ju hur många som hellst i alla dess prisklasser men ändå hittar jag ingen jag vill ha... Så det jag kom hem me va en pläd från BOOM en klänning å en Is Latte.

Nu väntar jag på att få svar från Chefen på Kvinnokliniken i Uppsala så att jag kan få träffa en barnmorska här hemma, va nästa tre veckor sen sist jag va. Skulle ju som vara bra å få kolla hur bebis mår å hur jag mår me blodtryck, äggviteämnen osv.

Fick mej precis ett skrattanfall då pappa pratar me en telefonsvarare... en såndär som man själv ska prata me å telefonsvararen upprepade INTE det pappa sa...

Telefonsvararen: "Är det korrekt uppfattat"?
Pappa: "nej"
Telefonsvararen: "Är det korrekt uppfattat"?
Pappa: "Nej"!
Telefonsvararen: "Är det korrekt uppfattat"?
Pappa:"NEJ!!!"

Hej hopp!

Tänkte att jag skulle ta å skriva lite men kommer inte fram till någe vettigt.
Helgen har vare bra mycke trevligheter å jag har för det mesta sutte i viloläge i en solstol (även om det inte alltid vare så soligt)

Midsommar firades som alltid i stugan me släkten som sej bör, champagne brunch, tre-kamp me spottaråtta, dans å picknick runt midsommarstången, brännboll i regnet, grillning, badtunna å allt där till.

Midsommardagen for vi upp till "mormor å morfar" i deras stuga åtgo mat å bastade. (Bebis gillar verkligen värmen båda i tunnan å i bastun)

Gårdagen intog jag solstolsläge i Fagervik vid poolen.

Summasumamrum av midsommarhelgen: Solstolsläge för det mesta även om inte solen alltid va så medgörlig. Mycke mys å trevligheter.


Vaför kan inte saker bara fungera?

Gu så himla irriterad man kan bli... för att få fortsätta att träffa en barnmorska här i Sundsvall måste jag tydligen har någon överlättelse från Uppsala som säger att jag har rätt att få behandling här trotts att jag e skriven där... Vi har sen dag ett sagt att vi ska föda här i Sundsvall och min BM i Upppsala har inte sagt något om detta utan bara sagt att då får du me dej alla journalpapper som behövs så ska det inte vara några problem... NÄHÄ men nu är det ju det. Å jag blir galen på allt, varför kan inte allt bra fungera...

Åså känns det nästa som om bebis har vänt sej tillbaka i säte... Vet ju inte men det sparkar på samma ställen som innan. Bebis har vare riktigt på krigsstigen dom senaste dagarna, två kvällar i rad va jag helt övertygad om att något vare pågång, men det var nog "bara" förvärkar. Det är svårt att veta när man inte har nått annat å jämföra me.... Så det hade vare skönt om jag kunde få träffa men barnmorska här hemma... Känns ju inte allt för kul att åka ner till Uppsala själv på mån, kan ju faktiskt hända nått. Har iaf försökt få tag på min BM i Uppsala så får vi se under dagen vad som händer.

Ny vecka är det idag oxå

» Beräknad förlossning 21 juli 2011
» Jag är gravid i vecka 37 (36+0)
» Jag har varit gravid i 252 dagar
» Jag har 27 dagar till förlossningen
» Jag har klarat av 90% av graviditeten

Kram kram


Laddar för 50års kalas

Sitter när me en kopp kaffe å väntar på att resten av huset ska vakna. Sixten ligger på en stol breve mej å sover, höråhäpna så sover den ständigt morgonpigga pojkvännen me. Pappan sover också men han har dispans för han har jobbat natten. Börjar bli lite långtråkigt nu!

Annars så laddar vi för 50års kalas ikväll, fastramastra ska frias som sej bör men hela tjocka släckten å vännerna. Gissa vem som ska va chafför...!? Kommer att ha många taxi resor att plocka ut till hösten, okej jag kanske fortrande e skyldig mamman å pappan några resor efter alla år, men endå =)

Hejhopp!

2011-06-17

Jag å sixten myser på precis som vi gjorde igår.

Gårdagen bjöd på en lugn dag me en fika dejt me fina Sanna, sen midda i Fagervik å efterätt hos "mormor" å "morfar" innan vi åter vände till Bosvedjan för att sova.

Dagen kommer nog se ganska liknande ut, jag å Sixten äter just nu frulle innan vi ska ta en lite promenad sen blir det till att rensa lite i garderoben så jag får in de grejer jag hade me mej hem från Uppsala, vill INTE bo i en kappsäck hela sommaren. Sen ska vi ut på äventyr får se hur det går, vi ska träffa syster (som e allergisk mot sixten) för en lunch ute i de gröna (inge regn tack!) Å grejen är att det e en aningens för långt till stan för att jag å Sixten ska kunna gå, så vi får nog ta bussen...! Hummm! Jag hoppas på att pappan e påväg hemåt så vi kan få åka me han.. =) Aja blir nog bra vilket som.


Ha en fin dag.

Kramar från Sixten å mej.


2011-06-15

Så va bebisen vänd, å förhoppningsvis så ligger den nu kvar me huve neråt de sista veckorna. BM sa att det är ovanligt att bebisen vänder tillbaka sej när man är första föderska.

Men det var ingen rolig upplevelsen kan jag tala om, hjärtklappning, darrig å obehagligt. Efter första försöket tänkte jag att detta kommer aldrig att gå... tårarna rann å det var inte bekvämt nånstanns. Men efter ett andra försök å ännu mer tårar så va lilleskrutt vänd. Hjärtklappningen släppte nästa på engång men skakig va jag mest hela dagen. Just nu känns det som om att magen är ett stort blåmärke så det magen är toköm utanpå.

Vi fick göra flera utlraljud å dom mätte å hade sej. BM berättade att h*n väger ungerför 2100 gram nu å att den går upp ca 1 kg till innan det är dax. Det låter helt okej i mina öron, har vare rädda för att behöva trycka ut en klump... =)

Ny vecka har det oxå hunne blive (5veckor kvar nu till BF)

» Beräknad förlossning 21 juli 2011
» Jag är gravid i vecka 36 (35+0)
» Jag har varit gravid i 245 dagar
» Jag har 34 dagar till förlossningen
» Jag har klarat av 87% av graviditeten


Pappa

Inväntar fin besök i form av pappa. Han for från Sundsvall idag för att vara moralisktstös imorrn då dom ska försöka vända på bebis å för att Andreas inte har möjlighet att vara me. Tur jag har en världsbäst pappa.


Som sagt så ska dom alltså försöka vända på lille♥ imorrn. Så imorrn kl 8.00 ska jag infinna mej på sjukhuset där dom först gör utlraljud å kollar bebis hjärta sen får jag (om jag nu fattat rätt) bricanyl som kan göra så att jag fårhjärtklappning å bli groggy. Detta ska gör så att livmodern slappnar av så att läkaren med sina händer kan trycka på magen så att bebis gör en kullerbytta å hamnar rätt. Sen får jag stanna kvar ett tag för att se så att allt e bra me lille♥ innan jag far hem.

Har försökt att läsa lite om hur vanligt det är att man lyckas å på vissa ställen står de 2/3 å på vissa ställen står det att det funkar i 50% av fallen. Så det e bara å hålla tummen å hoppas att bebis vill som jag =) Annars blir det antagligen kejsarsnitt... Men jag väntar me dom tankarn tills imorrn.

Kram kram

2011-06-13

Skulle lämna nycklarna till Em vilket resulterade i midda på Arigato. Vi började å bläddra i våra kalendrar (eftersom att vi är två extramt upptagna personer, eller så har vi bara väldigt kort minne...) Hursom så insåg vi ganska snabbt att vi kommer nu att gå om varandra hela sommaren fram till slutet av Augusti början av september då vi båda är i Sthlm/Uppsala igen. Så vi tog oss en sushimidda innan jag tog tåget hem. Nästa gång vi ses är livet lite annorlunda.Har vare en ganska tung dag idag, va till läkaren imorse å fick fortsatt sjukskrivning, vilket va bra, men mitt blodtryck va däremot inte så bra. Så jag frågade hur jag ska tänka då... eee jag ta det lungt, stressa inte å hitta pauser då du kan vila på jobbet!!! Hummm å hur lätt e de när man jobbar med 14 barn mellan 1-3 år...???

Så nu känns det som om att jag har haft en konstant sammandragning sen klockan 3 idag, okej nu överdriver jag men just nu känns det tungt å magen e spänd å sväld. Å fötterna e som två ballonger.
Tur det e en ny dag imorrn me nya förutsättningar?!

Nu blir det snart sängen.
Kramkram


Tyst det vart då!

Det här me att vara själv e inte riktigt min grej... har ju som aldrig riktigt vare det. Känns så himla tomt nu när vi har haft hundarna här me, så från att ha vare ganska livat i helgen vart det nu helt plötsligt jättetyst å tomt när alla for. Som tur e e det inte så himlans länge för på tis kväll kommer ju pappa ner å på ons eftermidda/kväll följer jag me hem till Sundsvall. Det är så himlans mycke som far genom huve me just nu å det gör det ju inte precis lättare.

Gu så himlans munter jag va idag då!

Just nu

Små farbröderna är hos oss, kom igår å far imorrn. A har tenta så vi husera själva just nu.

Sixten är helt klat nöjd, bryr sej inte nå nämnvärt att husse e borta.

Men Doglas däremot ligger mest å väntar på att husse ska komma hem igen.

Kram kram


Mitt paradis

Bästa platsen på jorden! Här kan man komma å gå som man vill, här kan man vara precis den man är varken mer eller mindre. Mitt paradis.


En dag som denna

Går dagskvällen var riktgt bra, mycke minnen från Anima när han spelade Heaven. Vädret var stålande å humöret var på topp. Den enda jobbiga va mina jävla fötter... dom såg ut som två ballonger, lite mycke vätska i kroppen i förhållande till vad jag tycker e okej...  Fingrarna ser också ut som korvar nu när det e så varmt... Men men


Va till barnsmorskan idag, å allt såg bra ut me bebis, h*n växter som h*n ska, sf-måtte va 31 så magen växer, hjärtljuden va 150 (har tidigare legat på 145) men denna gången klämde hon galet mycke på magen innan hon lyssnade. Mitt blodtryck å mitt sockervärde va precis som det skulle. Gillas! Det som gillas lite mindre är att bebis ligger i säte, me rumpan neråt, så på ons ska dom gö ett vändningsförsök. Först gör dom ett ultraljud å om den fortfarande ligger i säta får jag ett medel som ska hjälpa livmodern att slappna av så att dom kan hjälpa till att vända på lille♥. Man blir tydligen groggy av detta å A e hemma i Sundsvall å jobbar så jag har kallat in pappa för moraliskt stöd. Så vi får se vad som händer efter ons.... Just nu kan jag inte gö så mycke mer än att hoppas på att ♥ vänt sej själv innan dess.

Nu blir det lite grillmys me diverse tillbehör. (ett glas rött hade ju inte sutte helt fel heller=))


Vecka 35 (34+0)

Oj nu va det länge sen jag skrev, har vare hemma i Sundsvall en sväng å laddat batterierna så gott det går. Kom tillbaka i måndags, jobbade tis å ons å idag å imorrn e jag hemma, så det vart en lagom lång vecka =) Å det e inte allt för långt kvar nu, jobbar 6 dagar till, men utspritt till den 30 juni. Så jag jobbar mån, tis å ons nästa vecka sen far jag hem till Norrland, ha lite semester å fira mastra som ska ha 50-års kalas. Sen jobbar jag tis, ons å tors veckan efter midsommar sen säger jag tack å hej då, dock med blandade känslor. Kommer sakna att jobba me allt skruttarna. Men nu kommer ju snart vårt skrutt♥, tiden går så simla fort, 6 veckor kvar till Bf idag.... Galet.

» Beräknad förlossning 21 juli 2011
» Jag är gravid i vecka 35 (34+0)
» Jag har varit gravid i 238 dagar
» Jag har 41 dagar till förlossningen
» Jag har klarat av 85% av graviditeten
» Bebisen väger c:a 2415 gram
» Bebisen är c:a 46,4 cm

Så idag ahr jag mest legat på rygg med fötterna i högläge på balkongen med en bok. Ikväll blir det lite Bryan Adams på grönan me lite midda å mys.

Ha en bra kväll. Kram kram


RSS 2.0