Premiär provar gåstolen även om det är ett tag kvar innan den kan användas på riktigtAllt detta resulterade i en vaken natt.

  • Började me varm Óboy till frulle.
  • Skaldjurspasta och en sprite till lunch. (Va även paprika i å då vet vi ju va som händer me mamman då....!)
  • och en kopp kaffe på det.
  • Prinsessstubbe.
  • Några karameller.

Ja som ni kan förstå så sa en lite skrutt mage ifrån, hon har inte vara ledsen eller gnällig bara orolig, antar att det va magen som spökade pga allt ovanståend som mamman proppade i sej....

Så från klockan 2 till 7 imorse har vi vare vaken igångitimmen... blir inge konstigheter för mamman idag! 


Så vände hon sej på riktigt.

Liten har nu vänt sej, från mage till rygg. Hon låg på mage på filten och grejasde och jag satt breve och vips så låg hon på ryggen. Hon förstog nog inte själv vad som hände för hon vart helt förvånad.

Stora lilla gosen. Mitt ♥


Funderingar.(Bilden har fina Martina tage)

Det är konstig hur sjukt mycket det har hänt sen denna dag 3/10- 2008.Har träffat världens bästa som jag älskar galet mycke.Och vi har fått världens underbaraste dotter som vi älskar mer än allt.

Det har som sagt hänt massor de senaste åren, hade jag fått göra om dom hade jag inte ändra på någe.
Jag är otroligt tacksam att just jag fått träffa en preson som jag älskar och som älskar mej, och att vi tillsamman fick dej finaste, finaste Nova.

Sånt som händer, eller?

Sitter just nu tryggt i soffan på Havsörnsvägen 14, Ida och mamma städar och pappa byter däck på bilen, liten sover och jag sitter här med ett halvt glas rött=) Livet känns ganska så bra nu.

Men det va en liten stappats innan vi tog oss hit. Andreas skulle hjälpa oss på tåget imorse, sen skulle han fara hem för att forsätta plugga till tentan. Men nu vart det ju inte riktigt så... nej.... han hann aldrig av så han fick ofrivilligt åka me 45 min upp till Gävle byta tåg och åka 45 min tillbaka till Uppsala. Som tur va hade vi inte fått nå parkerinsböter på bilen, hade kunnat bli en dyr resa! Sj ordnade så att han inte behövde betala varken upp eller ner.


Haaa jag har rätt.

Blir lite smått irriterade på det administrativa... Är det inte försäkringskassan eller CSN eller nån annan myndighet så är det Sthlms Universitet som ska bråkar med mej. Jag ska ju börja plugga igen i januari, och när jag kollade och fixade me detta för två veckor sen såg jag att det saknades betyg i spec peda kursen vilket jag inte kunde förstå då jag med betsämdhet vet att jag har gjort allt man ska på den kursen. Så jag mailade med kurslärarn en miljard gånger och tillslut kom det ett mail från huvudkursläraren där hon påstog att jag inte gjort min VFU. Men JO DET HAR JAG VISST DET, JAG HAR JU LÄMNAT IN RAPPORTEN!!! Så efter tusen mail till fick jag tillslut rätt, det va bara det att kursläraren slarvart bort den... "jag hittade den bland mina papper och jag förstog inte att det va din...." Hummm??? det står ju kurs, namn, persnummer, datum ja allt som behövs för att förstå att det är jag som har gått en viss kurs... IRRITERANDE!!!

AJA nu är det fixat iaf och jag fick rätt, men alllt detta krongel... när jag vet att jag har rätt!2011-10-25

Idag håller vi mest på att fixa och donar, tvättar och packar för avfärd mot Norrland imorrn.  Liten sover och jag hamnade av mågon konstig anledning här=) Blir en sväng till öppna förskolan sen för lite surr och fika, som sagt så pluggar ju pappan i denna lilla familj och det blir inte allt för mycket gjort då vi är hemma... ;)


Så dog den.

Jaha då dog den... Nu är jag telefonlös! Går inte att nå mej på mitt nummer, försök me mail eller så... hoppas på en lösning imorrn!Min Iphone

Nu har jag flängt runt på varanda affär i Uppsala för att hitta självhäftande plastfilm, såndär som man hade å slog in böcker me när man va liten. Tänkte att jag skulle sätta över min tasiga Iphoneskärm så jag ifa kan använda den utan att få glassplitter i fingrarna. Så ja den fungerar nu, få gå sålänge tills jag ha pratat me försäkringsbolaget, hoppas att jag får ut nått iaf har ju som bara haft den sen slutat av April! För garantin på telefon gäller ju inte när man är en klant!

Håller alla tummar jag ha!


Igen

Liten Nova har haft den bästa natten hitentills, hon somnade vid halv 8 och vaknade förtsa gången 6 imorse för mat. Mamman gillar=)

Vet inte riktigt va vi ska hitta på idag, vi skulle behöve fly fältet några timmar så pappan får plugga till tentan, men vi får väl se hur det  går då det är puncka på vagnen IGEN. Lämnade ju in den för bara en vecka sen och nu är det puncka på samma däck igen... Reklamera (om man nu kan det me däck?)

Aja vi får väl se helt enkelt va dagen bju på.

Hadehej!


Idag har vi bara myst

Bus me pappa

Tog en lång promenad och testade nya overallen som Nova fått av Sannis

Höstmys

Liten sover, jag har tänt lite ljus i höstmörkret, vetekudden är värmd, jag ligger nerbäddad i soffan under en filt. Ett glas rött skulle inte sitta fel. Denna kväll är väl ändå helt okej trotts att min Iphone ligger i spillror=(

Så kan det gå!

Dagen började bra, vi myste mest bara i soffan efter vi intage frulle.Sen tog vi oss en svängt ut till IKEA för att byta lampa på bilen, inta lunch och köpa två ramar så vi kunde rama in skrutt men vi hittade inga som passa så det får blir ett besök på Gallrix till veckan.

När vi hade klive ur bilen hade jag händerna fulla med saker och vad händer då!!! Jo jag tappar min finaste IPHONE så att hela skärmen sprucken.... Typsikt obra!!!! Så svarar jag inte i telefonen så vet ni ju varför. Jävla, förbannade skit också!
Den där "någon"

Det här fenoment "En djävulsk disk" förstår jag mej inte riktigt på.... Som jag skrev igår diskade jag mej igenom en djävulsk disk. Och nu 24 timmar senare är det en extakt lika djävulsk disk igen! Hur är detta möjligt? Måste var den där "någon" som vare framme igen! Så du "någon", sluta ge mej djävulska diskar!!! Det konstiga är att det på något sätt nu mera är jag som står där och diskar... faller det på en när man är mammaledig? Eller?

Hade hej!

Lyckliga jag

Fröken bestämde sej för att det var morgon vid 6 imorse... vilket inte mamman tyckte! Efter en timme gav vi upp, som tur är så har vi ju en morgonpigg pappa i denna lilla familj så han och skrutt gick upp så mamman fick sova vidare tillhalv nio, lyx me sovmorgon! Om det hade vare för ett år sen eller egentligen bara tre månader sen så hade halv nio vare tidigt för mej och nu är det lyx att får sov så länge. Konstigt det kan bli! Men så underbart att få vakna till ljudet av joller och sen mötas av en tandlöst litet leende när man tittar ner i sängen. LYCKA. Just nu skulle jag inte vilja ha livet på något annat sätt. Har en underbar liten familj och jag älskar dom båda så himlan mycke.Hej Moster vi saknar dej.


2011-10-20

Idag har Nova och jag återigen vare till Öppna förskolan, men idag va det lite annorlunda! Vi var på den första föräldrargruppen, kommer att vara sammanlagt 6 gånger och så missar vi nästa vecka då vi är hemma. Mycket trevligt och skönta att prata och fundera med andra som funderar sammalika. Nova var älst av barnen där (och jag var nog yngst!) en liten flicka som bara va en månad gu så stor Nova såg ut i jämförelse. Händer så himla mycke bara på två månade, helt galet egentligen.

Har precis intage lite lunch och Nova sover, så nu blir det till att ta tag i den DJÄVULSKA disken (nej trollspöstekniknen vill fortfarande inte fungera - Emmy har du kommer på nån trollfromel så säg till!) Sen vid två ska vi möta upp me Jo för att ta en promenad till stan och lite fika.

Nova 1 månad:

Nova tre månader:

Jippi!

Så där ja bokat och klart: den 26 (nästa ons) tar Nova och jag tåget hem till Sundsvall, Andreas har tenta på fredagen så han kommer inte förens på lördag.

Nytt

Nytt namn på Wordfeud då det andra vart på engelska på nått mystiskt vis... aja nu heter jag iaf sammalika som bloggen, unaanima, om nån är manad :).

Dagen 19/10-2011

Efter att vi vare på Öppna förskolan idag så somnade Nova i vagnen så jag tänkte att vi tar en långpromis så att hon får sova, men halvägs började det såklart regna så det va bara att vända om hemåt! Som tur va vaknade hon inte när jag bar in henne så nu sussar hon gott iaf och jag har fått i mej lite lunch. ja nu får vi väl se va eftremiddan bjuder på.


Inte helt okej!

Förra onsdagen va jag tvungen att skrapa bilen innan jag kunde köra iväg, INTE helt okej!


Hej hopp!

Har inte direkt haft nån blogglust eller så har jag inte haft så mycke att skriva om! Jaja vilket som så är jag tillbaka nu. Allt rullar på och så även Nova hon rullar runt från rygg till magen men fortfarande bara i sängen så att inte vi får se! Det hör nu mer till vanligheterna att hon ligger på mage när hon vaknar istället för på rygg eller sidan.

Igår va vi en sväng till Öppna förskolan, ganska lungt och skönt på tis eftermiddangarna, det är bara barn från 0-12 mån (och givetvis deras mammor och pappor) som är välkomna då. Efteråt somnade Nova som en stock mitt på golvet, jobbigt att leka me andra.
 
Blir en tur till Öppna förskolan idag me för sång och dans.

Nu frulle, hej hopp!

Hej du lilla blogglust som precis kom tillbaka.


Just nu hos oss:

Lite av varje

Igår hade vi en heldag, vi va igång hela dan. Dagen började redan vid 6 då Nova bestämd sej för att det var morgon. Vi gick bort till öppna förskolan runt harlv 10 för att vara med på sång/dans stunden. Sen vid 11 mötte vi upp mam och pap/mormor och morfar för lite lunch, dom va på genomresa påväg mot lillstrumpan/mortser i Göteborg. Efter det for vi hem och bara tog det lungt nån timme för att sedan fara iväg till BVC för vägning, mätning och första sprutorna. Inte roligt för ett mammahjärta. Men efter några minuter så brydde hon sej inte länger, ingen feber fick hon heller och hon har sove jättebra inatt. Nova väger nu 7350 gram och är 63.5 cm lång.

Idag har vi vare på öppnaförskolan igen, idag hade dom klädbytardagar, korvgrillning och ponnyriding. Så vi var ju tvugna att pallra oss dit en lite stund iaf=) Två vinter mössor investerade till damen, känn så onödigt att köpa kläder (även om det är tok billigt) när vi har fått ärva massor av Tilda och Philip.

Nu håller vi på å tvätter och när Andreas kommer hem bilr det stor städning för ikväll får vi middas främmande. Ska även gå ner till cykel affärn som ligger här nere och se om dom kan fixa punckat på vagen....!

Hörs imorrn.


Tre månader

I natt vände sej Nova igen, förstår inte varför hon gör det i sänge så att inte vi får se!

Posten kom precis och ett brev till Nova damp ner, ett superfin kort och en reflex från finaste Gudmor Elisabeth till Nova på hennes tre måanders dag (som va i Söndags) fram tills hon är ett år får man ju fria varje månad=)
I fredags kom även två paket till henne ett från Farmor och Farfar och ett från Mormor och Morfar.

Nova bara 10 timmar efter att hon sett världen första gången.
 
Här har hon hunne blive en hel månad

Åså två månader, och vi har nu flyttat ner till Uppsala igen efter sommarn

Tre månader vart Nova i söndags.Älskade gosen


Ditt lilla leende, gör det så underbart
Att få vakna varje dag
Att få känna hur jag älskar dig


SÅÅÅÅÅ GOTT

Å vet ni va jag gjorde i lördags? Jo vi va ju nere i Sthlm för att umgås me vänner. Vi va ut och käka på Texas long horn i Sjöstan åt kanske världens goast lamm och gissa va jag drack till?! ETT GLAS RÖTT. Men nå så himla gott har nog aldrig ett glas vin vare ever. Jag njöt hela kvällen av ett och samma glas, hade pumpat ur så att Nova kunde äta ur flaskan.

JagskaldrigmerkörabiliSthlmsådetså!

Å herregu vilket spektakel... Jag har sagt det förut och jag säger det igen JAG SKA ALDIRG MER KÖRA I STHLM!" Förstår inte varför jag utsätter mej för detta, i lördag va vi nere i Sthlm för att träffa några vänner Andreas körde ner så det va ju inga problem men sen när vi skulle hem på söndag så va det jag som körde (gissa varför?) Iaf hade södertunneln vare öppen så hade det inte vare några problem men den va avstängd pga vägarbete så upp på Ringvägen, ut på Hornsgatan ner mot gamlastan, genom Centalen där jag gör en PappaOla och för mot körriktningen! Typiskt obra!!! som tur va kom det ingen bil så jag kunde snabbt som ögat vänta. Halvt panikslagen, halvt gråt färdig kör jag mot Hornstull och där jag nästa lyckas köra mot rött för att jag är så stressad, hade inte Andreas skricke RÖTT så hade jag nog kört vidare... Så tillslut kommer det en skylt där det står E4N Uppsala. Så upp på Västebron och ut på E4an, puuuu vilken färd!!! Väl i Uppsala så stannar jag vid ett blinckesljus trotts att det va grönt! Hur smart är det?

Jag vill gärna tro att detta beror på amningshjärnan för om det inte är det bör jag nog funderar på om jag verkligen ska köra bil överhuvudtaget??? Om jag kommer fram till att jag ändå ska det är det nog bäst att jag flyttar till Kiruna eller liknande där det bara finns en rondell!

Idag är Nova i ST

Jag får inte till nån länk men gå in på st.nu klicka få nyfödda så finns hon på vecka 40 sida 3 sida 2.


2011-10-08

Igår natt va det riktigt hemskt, vi var vakna en gång i timmen. Så igår va jag helt färdig, hade behövt den största latten ever och till den en mega chokladkaka.... Åså inatt va Nova en riktig sjusovare, mamman gillar!

När Andreas va upp vid sex väckte han mej och sa kom får du se! Då hade skrutt vänt sej på mage=) en dag innan tremåndersdagen vände hon sej=) kanske det mest bara va en slump men ändå, nu blir det hård träning idag!

Bilder från gårdagens träning.


Hokus pokus barnstol

Kom ni ihåg dessa stolar? En sån vill jag har till Nova. Så har du en som du inte riktigt vet va du ska gö av HÖR AV DEJ!
HAhahNär vi var små (tills vi flyttade hemifrån...) sa vi alltid om vi fått fläckar eller så "Det gör inget för mamma tvättar"

idag

Japp idag har vi vare på öppnaförskolan för första gången, uppskattades mycket av både mamman och dottern=) Surra, sång och dans, trevligt sällskap och skönta att kunna prata "barn" med folk som man inte behöver oroa sej är att man tråkar ut ;)

Efter vi varit där följde vi med ett gäng mammor och deras barn hem för fortsatt surr och lite fika, vi vart kvar där tills klockan va närmare 15, så när vi kom hem va både Nova och jag totalt slut, så vi somade på soffan i drygt två timmar, och nu sover skrutt igen, helt slut. Mycke intryck, klart man blir tröttis då.


2011-10-04

Idag har vi mest bra myst, vi tog oss en promenad mitt på dan för att få lite luft och det fick vi me råge... höll verkligen på att blåsa bort. När vi kom in sen tog vi oss lite lunch och väntade på att Andreas skulle komma hem. När han väl var hemma vid halv 3 somnade både skrutt och jag på soffan och vaknade inte förens halv 6... Riktigt, riktigt skönt. Och välbehövligt när mamman har ett sömnbehova på 10-12 timmar per natt. Öven om skrutt sover bra är man inte van att vakna två, tre gånger per natt för att mata!

På vår promenad idag kollade vi in vart öppna förskolan ligger, Nova och jag tänkte oss dit imorrn. Dom har öppet på ons mellan 8.30-12 för barn mellan 0-8 mån så det passar ju oss perfekt. Uppdatering om det imorrn.

Nu blir det mys i soffan me lilla familjen.

Världens bästa pappa andreas

Premiär för pappan att mata, gick helt okej hon åt ungefär 1dl ur flaskan sen vart hon arg och ville ha bröstet isället, men framsteg det gillas! =)

Nova är inte så käräkig av sej, men för en stund sen kärkte hon ner både mej och soffan... Just nu ligger hon här breve mej och tok pratar om allt mellan himel och jord.

Gladrys

I helgen tog mitt hjärta ett litet glädej skutt och jag fick gladrys på armarna. Jag är så otroligt glad för din skull, och jag vet att du vet vem du är =)

Massor me kärlek till dej fina vän.


Ett glas vin tack!

Idag fortsatte träningen me nappflaskan och idag tog jag en annan "vanlig" nappflaska och gissa vad som hände! Hon började äta dirket, har en sån duktigt tjej. Detta innebär att jag kan pumpaur och Andreas kan ge henne mat om inte jag är hemma=) OCH jag kan utan problem ta mej ett glas vin utan att hjärtat ska få i sej=) Det sägs ju nu att man ändå kan ta ett glas vin utan att det ska göra någe, men det känns lite knepigt... För några år sen va det helt otänkbart så jag tänker att det inte finns så många studier på vad som faktiskt kan hända längre fram om småskruttar får i sej även om det är pyttelite. Aja det är ju bara mina tankar och vad vet jag egentlige?!

Just nu håller skrutt på att träna i sitt nya gym medan jag bloggar. Senare idag ska vi träffa bästa Em=)


Mitt hjärta tar ett litet skuttI lördags vart hjärtat 12 veckor.

En helg hemma i Sundsvall

I fredags hade vi play date me Tilda och Philip på Norra.


I lördag va jag, Nova och mamma på klädbytardag på parken i Sundsvall där vi fyndade både det ena och det andra för lite och ingenting, bl.a. ett baby gym, en gåstol, två overoller i stl 62, strumpbyxor, mössa, vantar, osv... Sen införskaffade också en bröstpump så att jag kan vara borta längre än två, tre timmar. Vart även en ny nappflaska som liknar ett bröst (tänkte att det kanske skulle vara lättare för henne att ta den?) igår va hon inte alls intreserad av att ta nappflaskan, med lite träning ska nog det funka me för skrutt. En goodiebag me diverse saker fick vi oxå me oss hem.

Idag har Nova premiär badat i diskhon i fagervik, mysigt att bada men lite trångt tror jag allt hon tycket att det var.

Efter lite frukost på IKEA me familjen Palm och Sjödin är vi nu påväg hem till Uppsala igen.

Tack för  en myspysig helg.


För alla er icke Sundsvallsbor: Detta är en typisk SKVADER!


RSS 2.0