Hur kan dom veta?

Gu så himla irriterande... det här fenomenet försäkringskassan... man måste typ vara döende för att kunna bli skjukskriven... Va till läkaren idag för att diskutera sjukskrivning, har ju sjukskrivet mej själv dom senaste veckorna för att jag haft så mycke sammandragningar/ förvärkar. Läkaren kunde sjukskriva mej men hon sa att om jag inte kräks dagligen eller ha sånna foglossningar att jag typ är rullstolsbunden så beviljar inte försäkringskassan nå pengar... Att man har blödningar för att man anstränge sej för mycket å att man har förväkar e inte grund nog!!! Så det hon kunde gö va att sjukskriva mej på 25%... så det jag nu å sen får jag sjuktskiva mej själv resten, för jag vägrar riskera nått bara för att försäkringskassan säger att jag "kan" jobba. Men va fan vet dom??? Jag blir så jävla irriterad på hela systemet! Å det e ju inte första gången jag jävlas me dom!Aja nått som e lite underligt är mina järnvärden, när jag va sjuk å underviktig va mina järnvärden hår i bra men när jag började må bra å börja äte som man ska gick mina värden ner å har legat låga sen dess. Å nu när jag är gravid va jag ororlig för att dom skulle sjunka ännu mer men min kropp är oförutsägbar... mina järnvärden har nog aldrig vare så bra som nu trotts att jag inte äter några järntabletter, kroppen är nöjd å jag är nöjd=)


Va även på ett extra ultraljus idag å fick se lilla ♥. Det dom ville kolla var hur moderkakan växte å den växer precis som den ska å bebisen mådden precis som den skulle. Den har vänt på sej så den ligge med rumpan neråt igen (så den har drygt tre veckor på sej att vända sej rätt igen) Å sen berättade barnmorskan att h*n har hår i nacken=)

Mitt lilla♥ nu längtar jag efter dej.


Laddar för Sthlm Marathon

Japp så va familjen påväg hit. Pappan verkar ännu mer förvirrad än vanligt, ja det e tydligen möjligt, iochförsej har han väl all rätt att få va lite disträ dan innan han ska springa Sthlm Marathon. Men stolthet ska vi andra vara den bästa hejarklacken någonsin.


Ny vecka

» Beräknad förlossning 21 juli 2011
» Jag är gravid i vecka 33 (32+1)
» Jag har varit gravid i 225 dagar
» Jag har 54 dagar till förlossningen
» Jag har klarat av 80% av graviditeten
» Bebisen väger c:a 2040 gram
» Bebisen är c:a 44,4 cm


2011-05-27

Jaha så var det färdigt igen, fick återigen besöka förlossningen då jag igår kväll fick en blödning till. Ensam hemma å fick lite sått panik, men lugnade ner mej å ringde in å dom sa att det va bätttre att vi ändå kom in å kollade upp det eftersom att det bara e två veckor sen förra gången jag blödde. Ringe hem Andreas som va ute å fiska, så åkte vi in å väl där fick vi gö ungefär samma undersöking som förra gången. Dom började me att ta en CTG- kurva där dom övervakar bebisens hjärta å mätter mina sammandragningar. Hjärtatat slog jättefint med ett snitt på 140 slag/min. Å jag hade några mätbara sammandragningar men dom va så små så det va ingen fara. Sen kom läkarnen in å gjorde ett utlraljud så vi fick se hur lill♥ slog å hon konstaterde att allt såg bra ut. Sen fick jag göra en mindra rolig gynundersöking där hon konstaterde att det blödde från livmodertappen, samma som förra gången. Å det e fortfarande inge farligt utan vissa har en mer lättblödd tapp så det e det jag har! Inte så kul å man blir ju galet orolig, men det e bara å ta det lungt å inte anstränga sej i onödan.

Så bebis mår bra å jag e galet orolig.


Men för fan

Mage till allmän beskådning... NEJ jag skulle INTE tro det. När vi va åhandlade förut idag kom det fram en tant(hon kan omöjligt haft alla hästarna i hagen, men ändå) å frågade om jag va gravid... EEEE jaaaaa, åsen försökte hon klappa på magen... slog bort hennes händer skakade på huve å fortsatte gå... Va e det för konstiga människor egentligen. Å härom dagen när jag va ute en sväng va det e gubbe som fråga om "det där" blir färdigt innan sommaren åså pekade han på min mage... Men snälla människa va bry det dej?

Har ni sett Solsidan? Jag tror jag snart säger som henne.. Ungen har komme ut det e bara moderkakan kvar därinnen men om du, helt okända människa, klämmer lite på min mage så kanske de kommer ut fortare...

Helt okej när det e mina nära å kära som vill känna när h*n sparkar men när det e främmande människor på ICA då blir jag fan rädd!Bara en lite fråga!

Hur kommer det sej att man alltid har ett gigantiskt diskberg???


32(31+6)

Idag har vi vare å lyssnat på lill♥ igen, denna gång låg det lite läger 134 ungefär, å magen växer som den ska SF måttet låg på 29. Trodde dock att den magen hade växt mer för jag känner mej verkligen gigantisk. Blodtrycket ligger fortfarande bra å järnvärdet tog hon inte ens för att det låg så bra förra gången.
Så summasumarum: Bebis mår bra å jag mår bra. Är dock toköm i magen av alla sammandragningar men det är ju inget å klaga på.

Ska på extra ultraljud på måndag för att kolla så att moderkakan har växt uppåt. (Håller tummarna, om inte så blir det kejsarsnitt)Bilden tog vi i söndags 32(31+3)

Ett år älder (men inte jag)

Firar denna dag som sej bör, Andreas fyller år idag så vi har äte en go midda, öppnat (Andreas såklart) presenter å nu väntar prinssenstårtan. Även om det inte e jag som fyller år så har det vare en himlas bra kväll ändå =)

Kram kram till er andra som också fyller år idag.

NU TÅRTA!

Lite lördag

Glass i solen va alldeles lagom för en dag som denna. Har precis fare iväg me A till förferren så jag å Bebis ska ha en ensamkväll ikväll. Blir film å godis, okej lite mat först sen lördagsgodis.

Har försök filma magen hela dagen för att ni skulle få se hur lillskrutt rör sej men så fort jag slage igång kameran har h*n vare still... Tycker nog inte om att bli filmad =)

Kram kram

Kiss rekord

Igår slog jag allt kissrekord i världen... jag lovar va nog å kissa minst 20 gånger, bara i natt va jag uppe 4 gånger å sen när jag vakna vid 9 va jag tokkissnöding. Okej att bebis trycker så att man måste gå fler gånger än vanligt, men då borde det ju vara mer en känsla av att vara kissnödig än att faktiskt vara kissnödig, men grejen är att jag kissar floder vaje gång... Konstigt.

Ja nu fick nu lite oviktigt vetande men ändå =)

Dagen blir lugn, håller på me lite jobbgrejer nu å ska snart sätta mej ute i solen.

Ha en bra dag. Puss Puss.

2011-05-18

Igår vart jag gudmor till en liten tjej♥ bästa Jossan fick en underbar liten flicka.


Själv rullar allt på jag gå idag in i vecka 32, börja kännas nu... Man e tung, orken e inte riktigt va den vare, man har ont lite överallt å man sover inte helt okej MEN samtidigt är det helt underbart, fattar inte riktigt att det är en människa om rör sej där inne. De är så mycke kärlek att det inte går att beskriva.

» Beräknad förlossning 21 juli 2011
» Jag är gravid i vecka 32 (31+0)
» Jag har varit gravid i 217 dagar
» Jag har 62 dagar till förlossningen
» Jag har klarat av 77% av graviditeten
» Bebisen väger c:a 1815 gram
» Bebisen är c:a 43,1 cm


LÅT BLI MINA SAKER!!!

Ja jag vet att jag får skylla mej själv men en liten tår fäller jag över min fin cykelkorg som jag fått av pappa, den har blivit stulen... Okej jag hade den kvar på cykeln utan att ha låst fast den, men ändå. LÅT BLI MINA SAKER!!!
Å jag får ju inte cykla längre heller så jag har ju ingen större nytta av den just för tillfället, men ändå. LÅT BLI MINA SAKER!!!

Annars har dagen vare bra, har prata me chefen å innan allt e klart me läkarintyget kommer själv att sjukskriva mej iaf denna vecka tors å fre. Känns så bra att jag har chefen på min sida. Hade det bara var mej själv jag hade behövt tänka på hade det inte spelat någon roll men nu har jag en lite skrutt som jag inte tänker riskera ett enda hårstrå för. Punkt å slut!

Hade hej.

Vänner

Å vilken mysig helg det var trotts allt. Fredagen va jag bara hemma å tog det lugnt att bara ta sej till affärn va ett helt maraton. Lördagen låg alla hormoner utanpå å tårarna rann mest hela förmiddan, tog mej samman å for ner till mina underbara tjejer för att fira Em, känns som om att det va evigheter sen vi sågs. Va precis va jag behövde, umgås men vänner å deras pojkvänner, skratta lite å bara va. Söndagen började me Solsidan å en gofrulle innan vi tog bilen hemåt igen.2011-05-13

Känns att det e massor me saker som händer i kroppen just nu. Magen är öm antagligen efter alla sammandragningarna jag hade i förrgår å allt som hände igår. Efter att jag sove 12 timmar inatt skulle man ju kunna tänka sej att man borde vara ganska så pigg men icke, va helt slut efter att vi vare å handlat idag så jag fick ta en timme power nap. Hur nu intagen en go grill midda å ska nu fortsätta kvällen i soffläge.
 
Du som kan ta ett glas rosé för mej ikväll =)

Fredag den 13.e

Japp så är det , men denna dag kan inte bli värre en gårdagen. Igår när jag kom till jobbet hade jag fått en liten blödning så det va bara å vända om hem, å inta soffläge när det inte gett me sej under dagen åkte vi in, men det var inget farligt som tur va, å allt såg bra ut. Vi fick lyssna på lillskrutt♥ i 40 min å det slog precis som det skulle. "Ni har en riktigt piggelin där inne" sa barnmorskan. Det som jag ska gö nu är att ta det lungt, vilket betyder gå ner i tid på jobbet.

Kändes om en hel evighet innan doktorn om in å sa att allt såg bra ut å att det inte va nått å oroa sej över. Hade gått hela dagen å vare orolig så när vi väl kom hem sov jag 12 timmar.... 

Magen har växt galet mycke den senaste veckan.


Förlossnings besök

Höll på att krocka med en bil påväg till jobbet här om dagen... hade lite för hög fart i förhållande till vad röda farans bromskapacitet klarade av. Men det gick bra, lite läsigt va det allt... Min första tanka va "Gu av mycke hjälmen som ligger hemma på hatthyllan hjälper om jag skulle krocka nu!"

Va på förlossningen igår med plofelaxgruppen, vi fick gå på rundvandring å sen fick vi lite tips om bra att veta saker. Nu är ju våra tankar att vi ska föda i Sundsvall men det känns ändå bra att ha vare där å kollat läget, å hur olikt kan det vara egentligen. Det känns ju inte allt för kul att Sundsvallsjukhus inte kommer att ha nån personal till sommaren så ha vi otur får vi åka till Ö-vik eller Hudik... eee inte helt okej... Iaf när vi var påväg hem från förlossningen igår så va det precis ett barn som föddes å vi hörde hur det skrek=)
Längtar så galet mycket efter dej min lilla skrutt.

» Beräknad förlossning 21 juli 2011
» Jag är gravid i vecka 31(30+0)
» Jag har varit gravid i 210 dagar
» Jag har 69 dagar till förlossningen
» Jag har klarat av 75% av graviditeten
» Bebisen väger c:a 1634 gram
» Bebisen är c:a 41,9 cm


Solen lyser alltid Karlstad

Oj vilken helg det vart ändå. Trotts förkylning delux tog vi oss iväg på en lite roadtrip till Karlstad för att hälsa på den blivande gudfadern å hans flickvän.

Lördagen spenderade vi på stan gassandes i sol, ätandes glass å goa hamburgare (ska även tillägga att jag hunne me hela tre hamburgare denna vecka... blir till att leva på sallad å knäckebröd kommande vecka...eller så kommer man undan me det när man e gravid =))

Har ducke alkoholridrinck på uteservering, äte midda på en båt till överpris.
Gott va det absolut men INTE billigt

Denna enrättersmidda gick på 600..... Ja givetvis åt Andreas me, men ändå
ett djävulsk överpriss för två varmrätter, en öl å en läsk...

Så idag körde vi på budget varianten påvägen hem
Trerätters å dryck för hela 55 kr på IKEA


Nu checkar jag ut för denna helg. Over and out

Fjant

Känns så skönt att få gjort sånt som man har tänkt att gö fast man alltid skjuter upp det, så jag tog mej i kragen å ringde till nån helt okände (vilket jag hatar, ringer inte ens till pizzerian) hon som svarade var hur gullig som hellts å hjälpte mej med det jag behövde. Så jag hade inte behövt oroa mej i veckor för ett fjuttigt samtal som gick hur bra som hellst å tog typ 2 min... fjantiga jag.

Nu återgår jag till soffläge med näsdroppar å snorpapper.

Lite av varje

Det va nog bra igår på profelaxen, tror att det kan vara bra när det väl e dax. Har dock inte riktigt komme dit i huve än. Hon började prata om hur vi tror att smärtan kommer att kännas och det har jag inte ägnat en tanke åt å känns inte som om att jag vill tänka nå nämnvärt på det heller... Jag förstår ju att det kommet att göra djävulens ont men det kommer det att gö varesej jag tänker på det nu å går å stressar ut mej elle som jag bara tar det  som det kommer.

Vi fick göra avslappningsövningar som jag absolut tror jag kan ha användning för och även olika sätt att andas på. Har ni sett Solsidan, första säsongen? Det avsnittet där dom sitter å nyper varandra på insidan låret.. det fick vi gö... å jag trodde jag skulle förgårs av skratt. För bara några veckor sen satt jag, Em å C å skrattade åt det avsnittet å tycket att det va galet roligt... å några veckor senare sitter jag själv där å bli nypt i benet.. HAHAHHA

Nästa vecka är det besök på förlossningen, även om vi inte ska föda här kan det vara skönt att ha vare där ifallattom det skulle hända nått så... (vilket det inte kommer att gö, håller alla tummer jag har) sen är det en nypaibenet gång till om två veckor. I slutänden tror jag att kursen är till jättestor hjälp men det kändes lite fånigt igår...=)

Ligger just nu för ankare i soffan, har åkt på nån himlans dunderförkylning. Åkte till jobbet imorse å när jag kom dit vände jag i dörren, huve va bara ett enda mos å kroppen värkte, väl hemma igen somande jag som en stock två timmar å nu har jag sove två timmar till...

Oj vilken uppstas det vart...

Kramkram

Ses ikväll

I denna tidiga timme sitter jag nu här på jobbet, kaffet bubblar å frukostfrallan me ost å tomat e snart redo att intas. Blir en lång dag idag, klockan ringde redan 4.51= öppningsdag, for hemifrån 5.18 satt på tåget mot Sthlm 5.39 framme i Sthlm 6.21. Kaffe från Espresso House inskaffades innan pendeln mot södra station gick 6.27. Så nu sitter jag när på kontoret å väntar på att barnen ska komma så att dagen kan börja så att jag kan sluta nångång där runt 15. 15.16 går tåget tillbaka till Uppsala hemma i Lä runt 16.20, slänga i mej lite mat för att sedan befinna mej på profelaxkrus 17.30- 20.30 skynda hem igen för att hinna se Greys 21.00. 22.03 - GOD NATT.  

Detta är tidspalen för idag, hitentills har allt klaffat =)

Ha en fin dag.
Kram kram 


hej hej lilla blogg

Dagen började på ett underbart sätt, vi va till barnmorskan å fick lyssna på lillskrutt hjärtat♥ 145 slag/min (kille eller tjej?) SF-måttet låg på 27 så magen växer som den ska. Den ligger redan med huve neråt men den har fortfarande gott om plats å slår en och annan kullerbytta ibland så den kanske vänder på sej några gånger till innan det är dax. Ska på profelax kurs imorrn... får väl se va det blir?!


För tillfället smaskar jag på jolgubbar å tittar på lite House innan jag slår igen mina blå, tidig morgon imorrn....

Kram kram


Dagen efter

Segdeg söndag, blir inte många knop idag. Dom andra är på promenad men jag stannade kvar inne för att slippa sammandragningar å för att dom andra inte ska behöva krypa fram i min takt... Går ju som inte så fort framåt nu för tiden =)
Inväntar nu att klockan ska bli 15 så att vi kan få äta lite SUCHI.


RSS 2.0